People analytics – soluție la criza forței de muncă

Provocarea comuna a companiilor privind deficitul fortei de munca scoate in evidenta solutia de analiza a datelor referitoare la angajati

Digitalizarea își are avantajele demonstrate în creșterea competitivității economice. Implementarea soluțiilor digitale este o necesitate pentru susținerea competitivității. Numai că, premergător valorificării soluțiilor digitale este necesară cunoașterea acestora, pentru a fi adoptate după cum este relevant pentru fiecare companie. În acest moment, provocarea comună a companiilor privind deficitul forței de muncă scoate în evidență soluția de analiză a datelor referitoare la angajați.

Avansul digitalizării aduce informația la îndemâna utilizatorilor. Flerul sau instinctul nu mai sunt singurele unități de măsură a deciziilor. Grație analizei datelor, luarea deciziilor se face informat. Lipsa forței de muncă a condus la creșterea importanței ratei de retenție a angajaților. Existența datelor pe baza cărora top managementul și departamentele de resurse umane pot face modele de analiză predictivă se dovedesc foarte importante.

Tehnologia vine în ajutorul decidenților

Micro-segmentarea angajaților în funcție de indicatori de performanță, senioritate, rol, dar și corelarea acestora cu diverse variabile schimbă dinamica luării deciziilor de promovare, demitere, schemele de stimulare a angajaților, utilizarea optimă a personalului, designul organizațional.

Poziționată la intersecția dintre managementul resurselor umane, tehnologia informației și statistică, analiza datelor cu privire la angajați câștigă tot mai multă importanță. Dacă integrarea acestor trei componente se va dovedi robustă în luarea deciziilor dintr-o companie, la fel va fi și succesul implementării analizei datelor despre angajați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •