Specialiştii din domeniul medical cer salarii cu 15% mai mari faţă de cât pot oferi angajatorii privați

Un medic specialist roman solicita in medie o suma cu 33% mai mare decat bugetul alocat de catre angajator.

Un studiu efectuat la începutul anului 2017 de către MEDIjobs, cea mai mare platformă de recrutare în domeniul medical din România, arată că specialiştii din domeniul medical solicită la interviul de angajare salarii cu 15% mai mari faţă cât pot oferi angajatorii din sistemul privat.

Datele arată că, în momentul în care îşi negociază salariul, un medic specialist român solicită în medie o sumă cu 33% mai mare decât bugetul alocat de către angajator. Una dintre cauzele acestui decalaj o reprezintă lipsa candidaţilor în anumite specializări, precum şi distribuţia lor inegală pe teritoriul României. Cea mai mare parte a medicilor specialişti aleg să profeseze în principalele oraşe ale ţării, din motive care ţin de stilul de viaţă, de complexitatea cazuisticii întâlnite la pacienţi şi de oportunităţile de dezvoltare profesională.

În ceea ce priveşte medicii stomatologi, în cele mai multe cazuri, cererea este egală cu oferta, managerii de cabinete și clinici dentare private făcând o ofertă aliniată cu suma solicitată de către specialişti la angajare. Cauza o reprezintă numărul ridicat al absolvenţilor Facultăţii de Medicină Dentară din fiecare an.

Diferenţele apărute la negocierea nivelului salarial sunt valabile şi în cazul celor care doresc să ocupe un post de asistent medical. Candidaţii pentru această poziţie își doresc un salariu cu aproximativ 11% mai mult decât sunt dispuse companiile să ofere. Angajatorii români citează încărcarea la locul de muncă drept cauza acestei diferenţe, determinată în principal de exodul asistenţilor medicali în străinătate.

Singurele situaţii în care salariul oferit de angajator este mai mare decât cel cerut de candidat sunt întâlnite în unele clinici din afara localităţilor cu centre universitare sau a principalelor oraşe din ţară. În aceste cazuri, lipsa personalului medical atrage de la sine o creştere substanţială a ofertei angajatorilor, din dorinţa de a atrage candidaţii. În plus, paleta ofertelor nu se limitează doar la cele de ordin financiar, ci se extinde şi la beneficii de cazare, decontarea costurilor de transport, prime salariale şi altele.