TOP 10 – Care sunt cele mai bune companii din România pentru lideri

TOP 10 - Care sunt cele mai bune companii din România pentru lideri

Coca-Cola, Vodafone, Unilever, Ikea și Siemens sunt primele cinci cele mai bune companii în care se pot dezvolta cu adevărat liderii. Topul este rezultatul unui studiu efectuat de Hay Group România și prezentat în cadrul evenimentului Zilele Biz.

Hewlett-Packard, Raiffeisen, Renault, OMV Group și ING sunt următoarele companii din România care completează topul zece al firmelor care asigură o bună dezvoltare a liderilor.

Pentru a întocmi acest top, Hay Group România s-a bazat pe răspunsurile a aproximativ 1600 de angajați. Studiul a permis stabilirea unor caracteristici care diferențiază companiile bune pentru lideri (BCL – Best Companies for Leadership) de celelalte.

În cadrul unor BCL, liderul contribuie la dezvoltarea talentelor, își motivează angajații și îi încurajează pe aceștia să își asume în anumite aspecte rolul de lideri.

Cu privire la noile trenduri în materie de leadership, Harry Meintassis, General Manager, Hay Group România, este de părere că toate companiile, inclusiv cele aflate în top ar trebui să ia în considerare șase aspecte esențiale pentru viitor: globalizarea, individualizarea, schimbările demografice și sustenabilitatea, digitalizarea și convergența tehnologiei.

Pe lângă topul celor mai bune companii pentru lideri din România, Hay Group a întocmit și un top la nivel global. În acesta, printre cele mai bune companii se află: Procter & Gamble, Microsoft, General Electric, Coca-Cola, Unilever, IBM, Wal-Mart, McDonald’s, Telefonica și Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •