Următorul tău interviu ar putea avea loc într-o realitate virtuală

Urmatorul tau interviu ar putea fi intr-o realitate virtuala (VR)

Oamenii de știință și programatorii cercetează posibilitățile de creare a unei realități virtuale (VR) începând cu anii 1960, dar numai în ultimii ani tehnologia a început să fie utilizată în masă, iar aplicațiile VR s-au extins în industrii precum educație, asistență medicală sau imobiliare.

Intuit, compania de soluții software financiare personale și pentru afaceri mici, a început să utilizeze realitatea virtuală (VR) ca parte a procesului de angajare, relatează Fast Company. Până acum, aceasta funcționează bine și permite companiei să identifice mai rapid talente de top.

După ce a primit feedback negativ din partea candidaților, compania a decis să-și îmbunătățească procesul de recrutare, pentru a putea include evaluări avansate ale candidaților, prezentări mai bune și caracteristici VR care să fie în conformitate cu brandul companiei.

Simularea unor situații reale

În loc să treacă prin mai multe serii de interviuri, candidaților li se cere să facă o demonstrație riguroasă a abilităților lor, ceea ce permite companiei să evalueze competențele și valorile stabilite pentru poziția la care aplică. Candidații trebuie să fie pregătiți să vorbească despre ei înșiși, despre câteva proiecte de care sunt mândri, să prezinte un studiu de caz și să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri. Simularea mai multor situații reale permite recrutorilor să evalueze mult mai ușor nivelul de competență sau potențialul unui angajat.

Sherry Whiteley, director de resurse umane la Intuit, declară că noul proces facilitat de realitatea virtuală permite candidaților să-și prezinte ideile și să participe la un dialog deschis cu recrutorul, adesea fiind eliminate deciziile părtinitoare. Mulți candidați sunt angajați imediat în urma sesiunilor VR.

Eficiență în recrutare

Astfel, programul a îmbunătățit experiența candidaților și eficiența companiei în recrutare prin:

  • Calitatea recrutării: aproape două treimi dintre angajații noi primesc acum cel mai înalt nivel de calitate, unele departamente indicând chiar 100% a calității;
  • Viteza de angajare: timpul mediu de completare a locurilor a scăzut cu 12 zile sau aproape 20%;
  • Experiența candidaților: a crescut cu 14% față de anul precedent rata angajaților noi care ar fi dispuși să-și recomande locul de muncă prietenilor și cunoștințelor.

VR promite un viitor destul de interesant pentru recrutarea de talente, care devine, de asemenea, distractivă și personalizată pentru candidați. De asemenea, tehnologia poate să ofere potențialilor angajați o imagine mai clară asupra culturii la locul de muncă, lucru pe care un interviu tradițional nu ar fi capabil să îl facă.

Utilizarea acestei tehnologii este încă în fază incipientă, dar feedback-ul din partea candidaților poate spune ceva. Cu siguranță, există avantaje importante atunci când poți vedea comportamentul candidatului în acțiune. Acestea pot ajuta recrutorii să vadă dincolo de evaluările standard ale fiecărui candidat, astfel încât să îi poată identifica pe cei care dau dovadă de viteză de reacție în diferite situații. Pe termen lung, i-ar ajuta să angajeze o forță de muncă mai diversă.

(Foto: Billetto EditorialUnsplash)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •