Corporetica. Un nou produs în piața de training

Corporetica. Un nou produs în piața de training

Cei mai mulți dintre noi ne-am obișnuit, în ultimele decenii, să ducem existențe reactive. Prinși în trama atât de densă a obligațiilor zilnice, suntem obligați să răspundem la o cantitate uriașă de provocări pe care, nu de puține ori, le percepem ca invazive. Deadline-uri strânse, planuri de îndeplinit, strategii de urmat din aproape în aproape, rapoarte de formulat, formulare de completat, cursuri speciale de absolvit, întâlniri de bifat, conferințe de organizat, toate aceste activități au dobândit, prin aglomerare, greutatea unor ghiulele care ne trag spre un adânc nefrecventabil. Ca să evităm plonjarea în haosul interior, încercăm să rezolvăm din mers toate încercările la care realitatea ne supune, cu o insistență mereu sporită.

În circumstanțele descrise mai sus, răspunsurile la presiunea realității nu pot fi decât superficiale, punctuale, efemere și paliative. Cu alte cuvinte, pentru că cerul lumii apasă cu atâta forță pe umerii noștri, nu ne rămâne decât ca, panicați, să căutăm te miri unde diverse proptele care să mai întârzie, fie și pentru o clipă, inevitabilul. Asaltați, nu mai avem vreme să ieșim din iureșul în care suntem prinși, ca să înțelegem ce ni se întâmplă cu adevărat și de la ce ni se trage. Această derivă sistemică, pentru care nu ni se propun decât soluții parțiale, analgezice cu efect temporar, este, de fapt, produsul umanității noastre trădate și al refuzului nostru de a ne cunoaște potențialul real de adaptare la mediul înconjurător. Bombardați exclusiv cu mesaje din sfera gândirii pozitive, a încrederii nelimitate în sine, a expansiunii extravertite, ne livrăm, veselă carne de tun, unei realități care este oricum necruțătoare. Și care nu poate fi îmblânzită decât cu un singur mijloc, așa cum s-a întâmplat de la constituirea societății omenești: gândirea critică, o formă de activitate a mintală care presupune, deopotrivă, cunoașterea de sine și a mediului ambiant.

Corporetica este un produs sută la sută românesc, nou pe piața internă și internațională de training organizațional, care propune un diagnostic limpede al situației în care se găsește azi umanitatea în ipostaza ei corporatistă și oferă o viziune integrată, sistemică și eficientă pentru depășirea blocajelor rezultate din suspendarea gândirii critice. Cursul este o necesară ieșire din mișcarea browniană în care suntem angrenați cu toții, pentru o clipă de judecare la rece a cauzelor care fac posibilă deriva și de înțelegere clară a comportamentelor legitime și firești ale activității noastre curente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •