Seth Godin – Un lider care nu este dispus să piardă, nu poate avea succes

Seth Godin - Un lider care nu este dispus să piardă, nu poate avea succes

Seth Godin, unul dintre cei mai importanți scriitori și speakeri americani în probleme de afaceri și marketing, este de părere că pentru a iniția o schimbare importantă într-o companie, un lider ar trebui să accepte chiar și eșecurile.

„Dacă nu ești dispus să pierzi, nu prea ai cum să reușești să ai succes”, declara Seth într-un interviu acordat blogului tonymorganlive.com.

Din această perspectivă, continua Seth, a avea ințiativă este extrem de important pentru evoluția unei companii. De altfel, scriitorul spune în cartea sa „Poke the Box” că inițiativele sunt, totuși rare, prin urmare cei care vin cu propuneri sunt de neprețuit pentru o companie.

În același timp, Seth atrage atenția liderilor că inițiativele sunt  întotdeauna luate și niciodată date.

Întrebat de ce, totuși, oamenii acceptă atât de ușor ordinele, autorul american consideră că așa le este mai ușor să nu își asume responsabilități. Dacă ceva va merge rău, nu va fi vina lor.

Godin consideră, de asemenea, că schimbările și asumarea responsabilităților pentru inițiative sunt imperative într-o companiei. Dacă vrei, de exemplu, să atragi noi clienți, să crești un site, să ai un profit mai mare,  „rețetele” tradiționale  nu vor funcționa.

Cum își pot forma liderii o disciplină de muncă bazată pe acceptarea schimbărilor?

Seth Godin spune că uneori  trebuie să ne ascultăm vocea interioară.  Autorul american este de părere că acea voce interioară funcționează precum un compas care ne spune încotro să mergem și dacă schimbarea trebuie făcută sau nu.

***Cartea lui Seth Godin, „Poke the box” este disponibilă în varianta pentru Kindle, pe Amazon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •