Cum ajută în antreprenoriat experiența într-o companie mare

De ce ar trebui sa lucrati intr-o companie mare inainte de a porni propria afacere?

Nu toți oamenii au stofă creativă, sunt întreprinzători sau preiau inițiativa ușor – ocazii pe care le poate oferi un job într-o organizație mică. Mulți consideră că toată distracția se întâmplă acolo. Totuși, chiar și unii dintre cei care au trecut la antreprenoriat, de la munca în corporație, recunosc faptul că experiența într-o companie mare este importantă în această nouă ipostază.

Dacă anterior vă expuneam cele 10 avantaje pe care le puteți avea dacă lucrați într-o companie mică, este util să aveți ambele perspective, pentru a decide în care voi vă regăsiți mai bine.

1. Companiile mari au programe de training în tehnologie, managementul resurselor umane sau al proprietății intelectuale, care vă vor ajuta să dobândiți competențele necesare în lansarea și gestionarea propriei afaceri.

2. Aveți acces la echipamente și instrumente scumpe, dar și experiența practică de a lucra cu ele. Probabil v-ați confruntat cel puțin o dată cu situația în care aveați nevoie de un soft pentru care trebuia să plătiți licența, iar prețul nu era tocmai unul accesibil. Ei bine, companiile mari oferă acest gen de beneficii.

3. Stabiliți legături cu oameni din interiorul și din afara companiei, care pot fi o resursă importantă atunci când veți pleca pe cont propriu. Acest aspect îl confirmă cei care au trecut de la corporație la antreprenoriat. Oamenii sunt mai receptivi și au mai multă încredere pentru o colaborare după ce le-ai demonstrat deja competențele tale.

4. Domeniul de aplicare al proiectelor în companiile mari este imens. Dacă sunteți genul de persoană care își dorește să aibă un impact pozitiv asupra comunității sau chiar a lumii, organizațiile mari sunt un mediu favorabil în acest sens.