Cum să maximizezi bugetul pentru marketingul de conținut al afacerii tale

Cum sa maximizezi bugetul pentru marketingul de continut al afacerii tale

Ai un start-up și încerci să îți împarți și să îți mărești bugetul de la lună la lună- sună familiar? Dacă da, marketingul de conținut s-ar putea să nu pară prioritatea ta, dar poate fi vital pentru succesul companiei tale. Potrivit raportului realizat de Aberdeen, 51% dintre companii spun că leadurile din marketingul de conținut sunt de o calitate mai mare decât cele găsite prin publicitatea tradițională. Deci, chiar dacă ești ocupat cu diversele probleme care apar constant la companiile nou înființate, timpul și banii cheltuiți în marketingul de conținut îți vor oferi un randament al investițiilor de neegalat. Într-un fel, îți poți permite cu greu să nu o faci.

Citește și: Cum să-ți stabilești prioritățile de buget pentru marketingul digital în 2020

Începe un blog (Da, acest lucru încă funcționează)

Crearea unui blog este un prim pas către îmbunătățirea marketingului de conținut, fără a îți reduce bugetul. Există câteva opțiuni pentru modul în care poți genera conținut pe blog la un preț mic. În primul rând, poți scrie singur postările. La urma urmei, conduci o afacere; ai clar anumite expertize în industria ta, scrie entrepreneur.com.

O altă opțiune este angajarea unui scriitor independent. Scriitori independenți de conținut au rate diferite și niveluri de calitate variate, așa că este posibil să fie necesar să cauți pe cineva care se potrivește bine cu bugetul și obiectivele tale.

Va veni un moment în viața fiecărui comerciant de conținut în care au ajuns într-un impas de a găsi subiecte despre care să scrie. Din fericire, există modalități simple de a rezolva această problemă. Urmărește liderii din industrie și alți concurenți pentru a vedea ce subiecte sunt populare în domeniul tău. Este important să creăm conținut bazat pe ideile pe care oamenii doresc să le citească. De asemenea, este important să utilizezi date din propriul tău conținut pentru a vedea care subiecte sunt cele mai eficiente pentru a transforma vizitatori în clienți. Poți utiliza instrumente precum Google Analytics pentru a urmări acest lucru.

Citește și: Trenduri în marketing care contează în 2020

Creează o listă de abonați implicată

Un studiu recent realizat de Adobe a descoperit că aproximativ 98 la sută dintre mileniali își verifică e-mailul personal cel puțin la câteva ore. Nu este surprinzător, atunci, că marketingul prin e-mail s-a dovedit a fi o abordare extrem de eficientă, cu costuri reduse și cu efort redus. Primul pas în e-mail marketing este producerea de conținut care poate popula un buletin informativ. Vestea bună este că, dacă depuni deja timp și efort în scrierea blogului, poți pur și simplu să trimiți acest conținut. Este nevoie doar de o ușoară schimbare de format și ai un mesaj gata de trimis pentru clienții tăi de pe lista de abonați.

Următorul pas este crearea unei liste puternice de abonați prin e-mail. Acesta poate fi un proces lent, dar cu cât trimiți un conținut de calitate superioară, cu atât mai rapid ar trebui să fie acest proces. După ce ai o listă mare și puternică de abonați, ai acces la persoane care s-au declarat deja fani ai conținutului tău. 

Citește și: Moduri prin care echipa ta de marketing poate fi mai eficientă decât o agenție

Creează conținut video

Conținutul scris este nemaipomenit, dar videoclipul are un randament al investiției și mai mare. Un sondaj realizat de Renderforest a constatat că 78 la sută dintre companii și-au mărit traficul web după crearea de conținut video. Poate părea mai dificil să produci video pe un buget mic, dar există o multitudine de aplicații și instrumente gratuite care să te ajute să creezi videoclipuri de înaltă calitate cu buget zero cu propriul telefon. Aplicații precum Splice, Videoshop și InShot sunt ușor de utilizat și îți vor face videoclipurile să pară profesionale.

Pentru a economisi timp, reutilizează subiecte de pe blogurile tale și din newslettere. Repoziționând informațiile colectate în prealabil, poți crea conținut video extrem de atractiv într-un timp foarte scurt. Și după cum știi,  mai mult timp economisit este egal cu mai mulți bani economisiți.

Citește și: Cum să vă perfecționați campaniile de marketing pe mobil

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •