Cum să fii un profesionist de excepție în domeniul resurselor umane

Cum sa fii un profesionist de exceptie in domeniul resurselor umane

Despre oameni și pentru oameni; despre asta este vorba despre în HR. Să detaliem modul în care ar trebui să înveți să gestionnezi domeniul resurse umane.

Înțelege-ți oamenii!

În primul rând, înțelege-ți oamenii și înțelege că rolul unui om de HR începe cu empatia. Familiarizează-te cu angajații tăi – viața lor personală, etapele și aniversările de muncă, rolurile, competențele, puterea, slăbiciunile, confortul și disconfortul în muncă etc. Valorifică diversitatea și învăță să dezvolți un echilibru. Aceasta este o investiție pe care trebuie să o faci din prima zi, deoarece te va ajuta pe termen lung, atunci când vine vorba despre crearea culturii potrivite, creșterea implicării și productivității angajaților și atingerea obiectivelor generale, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Cunoaște-ți bine rolul!

HR este acum recunoscut ca partener strategic, accentul este pus mai mult pe implicarea angajaților, managementul talentelor, încurajarea inovației, ruperea stereotipurilor și dezvoltarea unei culturi de colaborare.

Înțelegerea definiției strategice a rolului tău și apoi conectarea la planul de afaceri te vor ajuta în planificarea unei strategii complet centrată pe rezultate.

Înțelege afacerea!

Este dificil să valorifici capitalul uman, dacă nu ai o înțelegere completă a afacerii. Aceasta înseamnă identificarea părților interesate, conducerea, angajații, potențialii angajați și toți ceilalți care se încadrează sub umbrela corporativă. Înțelege nevoile și cerințele lor specifice, dezvoltă o punte de legătură între toate și, pe baza acesteia, înțelege obiectivele organizației. Dacă înțelegi bine viziunea asupra afacerii, vei putea, de asemenea, să dezvolți cultura care va ajuta la atingerea țintelor definite cu ușurință și într-un ritm mai rapid.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Fii priceput în tehnologie!

Înțelegerea know-how-ului tehnologic a devenit o necesitate, în special pentru un on din resurse umane. Trebuie să incluzi un software end-to-end în organizație prin care să poți gestiona salariile, prezența, informațiile despre angajați, impozitele, programarea și multe altele. Acest lucru te va ajuta să urmărești majoritatea proceselor importante și să economisești timp.

Extinde-ți setul de abilități!

Fă toate eforturile pentru a îți dezvolta competențele. Poți realiza asta prin e-Learning, seminarii de specialitate, cursuri de formare sau prin susținerea de proiecte complementare profilului de resurse umane. Acest lucru nu îți va oferi doar expunerea la diferite abilități, dar te va asigura că vei continua să crești și să te dezvolți. Planifică întâlniri în fiecare trimestru cu managementul de vârf. Astfel, vei înțelege dacă ești pe drumul cel bun, atunci când vine vorba despre viziunea organizației și despre obiectivele sale.

Mărește-ți rețeaua!

Investiția de timp în crearea de rețele cu profesioniști din domeniul resurselor umane este cel mai rapid mod de a-ți spori cunoștințele și abilitățile și, de asemenea, de a-ți extinde conexiunile de afaceri. Discuțiile cu profesioniștii în domeniul resurselor umane din varii industrii sunt extrem de utile. Ele îți vor oferi perspective diferite, care te vor ajuta în cele din urmă să construiești o bază de cunoștințe și încredere pentru a deveni partener strategic în compania la care lucrezi.

Îmbrățișează-ți rolul!

Aceasta este definiția manualului de specialist în HR. Asigură-te că ești bine organizat, bun la multitasking și focalizare multiplă, disciplinat, bun la negocieri, un comunicator excelent, capabil să rezolvi probleme, receptiv la sugestii și, mai ales, transparent. Aceasta este lista de atribuții de bază care îți va oferi un avantaj nu doar într-o carieră nouă, ci în fiecare nou rol.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Atunci când ești manager de resurse umane, trebuie să ai cunoștințe și să fii un bun strateg pentru a avea un impact în organizație. De aceea, îți trebuie concentrare și un angajament pe termen lung. O sugestie simplă pentru a realiza acest lucru? Fii hotărât, pasionat, stabilește-ți obiective, muncește din greu și fii creativ.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •