Cum să fii un profesionist de excepție în domeniul resurselor umane

Cum sa fii un profesionist de exceptie in domeniul resurselor umane

Despre oameni și pentru oameni; despre asta este vorba despre în HR. Să detaliem modul în care ar trebui să înveți să gestionnezi domeniul resurse umane.

Înțelege-ți oamenii:

În primul rând, pentru a începe, înțelege-ți oamenii și înțelege că rolul unui om de HR începe cu empatie. Familiarizează-te cu angajații tăi – viața lor personală, etapele și aniversările de muncă, rolurile, calibrul, puterea, slăbiciunile, confortul și disconfortul, etc. Valorifică diversitatea și învăță să dezvolți un echilibru. Aceasta este o investiție pe care trebuie să o faci din prima zi, deoarece te va ajuta pe termen lung, atunci când vine vorba de crearea culturii potrivite, creșterea implicării și productivității angajaților și atingerea obiectivelor generale, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Recunoaște-ți rolul:

HR este acum recunoscut ca partener strategic, accentul este pus mai mult pe implicarea angajaților, managementul talentelor, încurajarea inovației, ruperea stereotipurilor și dezvoltarea unei culturi de colaborare.

Înțelegerea definiției strategice a rolului tău și apoi conectarea la planul de afaceri te va ajuta în planificarea unei strategii care este complet determinată de rezultate.

Înțelege afacerea:

Este dificil să valorifici capitalul uman, decât dacă ai o înțelegere completă a afacerii. Aceasta înseamnă identificarea părților interesate, conducerea, angajații, potențialii angajați și toți ceilalți care se încadrează sub umbrela corporativă. Înțelege nevoile și cerințele lor specifice, dezvoltă o punte de legătură între toate și pe baza acesteia înțelege obiectivele organizației din anul respectiv. Dacă ai o înțelegere clară a viziunii asupra afacerii, vei putea, de asemenea, să dezvolți cultura care va ajuta la atingerea țintelor definite cu ușurință și într-un ritm mai rapid.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Fii priceput în tehnologie:

Înțelegerea know-how-ului tehnologic a devenit o necesitate, în special pentru un angajat HR. Trebuie să incluzi un software end-to-end în organizație prin care poți opera salariul, să sistemizezi prezența, informațiile despre angajați, impozitele, programarea și multe altele. Acest lucru te va ajuta să urmărești majoritatea proceselor importante și să economisești investiția de timp, care altfel este acordată pentru organizare și procesare.

Extinde-ți setul de abilități:

Fă toate eforturile pentru a îți crește expertiza. Aceasta ar putea fi prin învățare electronică, seminarii bazate pe sectoare, cursuri de formare sau pur și simplu susținerea de proiecte care sunt complementare profilului de resurse umane. Acest lucru nu îți va oferi doar expunerea la diferite abilități, dar te va asigura că vei continua să crești și să te dezvolți. Planifică întâlniri în fiecare trimestru cu managementul de vârf, acest lucru te va ajuta să înțelegi dacă ești pe drumul cel bun, atunci când vine vorba de viziunea organizației asupra scopurilor sale.

Mărește-ți rețeaua

Investiția de timp în crearea de rețele cu profesioniști din domeniul resurselor umane în sectoare este cel mai rapid mod de a-ți spori cunoștințele și abilitățile și, de asemenea, extinde conexiunile de afaceri. Discuțiile cu profesioniștii în domeniul resurselor umane „asemănătoare” sunt extrem de satisfăcătoare, îți vor oferi perspective diferite în industrie, care te vor ajuta în cele din urmă să construiești o bază de cunoștințe și încredere pentru a deveni partener strategic în compania la care lucrezi.

Îmbrățișează-ți rolul:

Aceasta este definiția manualului de specialist în HR. Asigură-te că ești bine organizat, bun la multitasking și focalizare multiplă, autodisciplinat, bun la negocieri, un comunicator excelent, rezolvator de probleme, receptiv față de profilul tău și, mai ales, transparent. Aceasta este lista de atribuții de bază care îți va oferi un avantaj nu doar într- o carieră nouă, ci în fiecare nou rol.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Atunci când ești manager de resurse umane trebuie să ai cunoștințe și să fii strategic pentru a avea un impact într-o organizație; acest lucru necesită o concentrare și un angajament pe termen lung. O sugestie simplă pentru a realiza acest lucru? Fii hotărât, pasionat, stabilește obiective, muncește din greu și fii creativ.

Sursa foto: Unsplash

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •