Din doar 8 cuvinte esenţiale, fostul CEO Google a învățat cea mai importantă lecție a unui lider

Din doar 8 cuvinte esentiale, fostul CEO Google a invatat cea mai importanta lectie a unui lider

„ADN-ul cultural Google”

În podcast-ul său cu Schmidt, economistul Tyler Cowen l-a întrebat: „Ce lipsea din ADN-ul cultural Google și a făcut dificilă reușita pe rețelele sociale?”

Din fericire, Schmidt nu a evitat răspunsul:

“Ei bine, în primul rând, trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru acest eșec. Au fost destul de multe lucruri care nu au ieșit bine, dar cred că cel mai mult am pierdut prin faptul că am rămas în bula mea de CEO.

Motivul este pentru că nu le foloseam, pentru că eram la o vârstă la care ne simţeam mai confortabili cu telefoanele, e-mailurile și lucrurile de acest tip și această nouă arie era în curs de dezvoltare. Și, într-adevăr a existat o generație puțin mai tânără care o conducea cu adevărat. Lucrurile au fost inventate bine încă de când eram la facultate.

Și, pentru că nu le-am folosit colectiv, bănuiesc că nu am înțeles pe deplin cum să procedăm. Cred că am remediat asta. De exemplu, astăzi avem o rețea socială destul de puternică încorporată în interiorul YouTube, dar cred că ar fi corect să spun că apariția Facebook și altor platforme a avut loc în timp ce eu eram la conducere”.

Dacă analizăm răspunsul lui, observăm că acesta este foarte puternic din cel puțin trei motive.

  • Își asumă responsabilitatea totală.
  • Oferă explicaţii deși acestea nu sunt unele flatante la adresa lui. A eșuat în parte pentru că era pur și simplu prea bătrân ca să înțeleagă.
  • În cele din urmă, el laudă ceilalți oameni din jurul lui – vorbind despre progresele pe care le-a făcut Google de atunci, inclusiv după ce Schmidt a mers mai departe.

Liderii își asumă responsabilitatea
Sigur, puteți spune că această confesiune vine prea târziu. Mandatul de conducerea al lui Schmidt de la Google și Alphabet se află în cărțile de istorie. Și-a făcut banii și și-a pus amprenta. Nu are nimic de pierdut.
Efortul depus pentru a fi lider nu se termină niciodată și un adevărat lider face două lucruri:

  • Acesta ia măsuri și de fapt conduce.
  • Și, când lucrurile nu merg bine, acesta își asumă responsabilitatea pentru eșec.

Al doilea adevăr este unul greu, dureros. Este unul pe care o mulțime de așa-numiți lideri nu prea îl îmbrățișează.
Uneori, pe termen scurt, funcționează bine pentru ei. Dar Schmidt nu joacă aici un joc pe termen scurt. Nu are nici un motiv.
În schimb, el demonstrează adevăratele abilităţi de conducere ale unui lider pe termen lung. Indiferent care este moștenirea sa ulterioară, cuvintele și acțiunile de acest gen se vor reflecta bine asupra lui. Este o lecție excelentă și importantă de învăţat de orice lider.

*user experience = experienţa utilizatorului

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și 4 întrebări la care fiecare lider ar trebui să poată răspunde