4 întrebări la care fiecare lider ar trebui să poată răspunde

4 intrebari la care fiecare lider ar trebui sa poata raspunde

Majoritatea antreprenorilor – în special cei la început de drum – asimilează leadership-ul cu o multitudine de adjective aspiraţionale („inspiraţional”, „benevolent”, „colaborativ”) chinuindu-şi astfel mintea, dar neavând nici o idee clară despre cum arată lucrurile în practică. Rezultatul este confuz, deoarece angajații încearcă să deducă intenția șefului („Ar trebui să iau eu inițiativa aici sau să aștept un semnal?”) şi să se agaţe de un tip de leadership care este mai degrabă situațional decât consecvent.

Ed Ruggero este un fost ofițer în armată, istoric militar și scriitor de afaceri care învață organizațiile să asimileze corect leadership-ul, inclusiv în programele ținute la locurile unde au avut loc Bătălia de la Gettysburg și Invazia din Normandia. Printre altele, el îi ajută pe directorii executivi și pe echipele lor să facă declarații personale – sau ceea ce el numește „filosofii de conducere” – care codifică convingerile lor despre un leadership bun și documentează angajamentul de a îl urmări. Exercițiul „este menit să treacă peste gândirea înceţoşată”, spune Ruggero. „Scrierea oferă claritate.”

În mod ideal, toți cei care lucrează pentru lider dobândesc și ei claritate. O filosofie de leadership este, în esență, manualul tău de operare. Acesta este modul în care gândeşti, acționezi și reacționezi. Acesta este modul în care vei lucra împreună cu echipa ta.

Filosofiile de leadership, de obicei, ating o limită la aproximativ 750 de cuvinte. Dar lungimea nu este importantă. Ceea ce contează, spune Ruggero, este că liderii oferă procesului de a scrie timp suficient și îl abordează cu o introspecție onestă, în mod ideal în colaborare cu colegii.

Documentele pe care le produc conţin patru secțiuni. Iată mai jos o prezentare generală.

  1. Ce cred despre leadership

Principiile preced promisiunile. Liderii încep prin a-și expune credințele despre rolul conducerii în general, care poate varia de la „liderii îi ajută pe alții” la „disciplina este puntea între obiective și realizare” şi „liderii buni au urmași care fac lucruri pentru că aşa îşi doresc şi nu pentru că aşa trebuie.” Convingerile sunt conturul. Ceea ce urmează oferă culoare.

Citește și Cum să le oferi încredere colegilor tăi și să construiești o echipă puternică

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •