4 modalități de a minimiza fluctuaţiile de personal prin revizuirea strategiei tale de recrutare

4 modalitati de a minimiza fluctuatiile de personal prin revizuirea strategiei tale de recrutare

Pentru companiile mici, recrutarea poate fi o sarcină copleșitoare. Asta pentru că noii membri ai echipei contribuie la formarea culturii companiei și pot influența în mod pozitiv sau negativ productivitatea și moralul grupului. Adesea, un singur candidat cu o atitudine greșită poate produce consecințe de lungă durată.

Desigur, modul în care un angajat afectează dinamica muncii este doar o parte a ecuației. Potrivit raportului din 2018 al Institutului de Muncă, 40% dintre noii angajați își părăsesc locurile de muncă în primele 12 luni. Într-o organizație mai mică, această fluctuaţie poate dăuna. Având în vedere faptul că un nou angajat are nevoie de câteva luni pentru a stăpâni poziția, un astfel de timp de retenție scurt poate întârzia profitabilitatea și dezvoltarea.

Companiile care reușesc să păstreze sub control fluctuaţiile de personal sunt prudente atunci când intervievează candidaţi și își extind ofertele de muncă. Deși poate fi tentant să angajezi pe cineva rapid pentru a umple o poziţie deschisă și destul de urgentă, trebuie să înțelegi că orice decizie impulsivă poate fi pur și simplu o soluție pe termen scurt, care te va costa mai mult pe termen lung. Pe măsură ce organizaţia crește, prin regândirea procesului de angajare, poți minimiza cu adevărat fluctuaţiile de personal.

Mai jos sunt patru sfaturi pentru îmbunătățirea strategiei de recrutare pentru a te asigura că vei găsi candidați pe care îi poți angaja, crește și reține.

1.Fii autentic în descrierea postului pentru care angajezi.

Descrierea postului pentru fiecare poziție deschisă trebuie să includă cât mai multe informaţii despre responsabilități și despre mediul de lucru.

Orice inexactitate poate schimba modul în care se prezintă candidaţii. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea angajaţilor vor încerca să-și construiască CV-ul astfel încât să se potrivească poziției și să evidențieze atributele pozitive. Este firesc ca ei să-și dorească să primească oferta la fel de mult pe cât tu îţi dorești să ocupi poziţia respectivă. Consecința în această situaţie este că un candidat foarte bun pe hârtie ar putea să nu fie persoana potrivită în realitate.

Citește și Cum să-i faci pe recrutori să vină la tine

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •