Cum arată un CV făcut ca la carte

curriculum vitae

Un CV făcut ca la carte, care respectă cerințele actuale, nu trebuie să aibă mai mult de două pagini A4 și la obiectiv profesional ar trebui să fie trecută titulatura postului pentru care se aplică, a declarat Cătălina Bilan, career service lead în cadrul firmei Career Advisor.

Mai mult, prima jumătate de pagină din CV este cea mai importantă din punct de vedere vizual, motiv pentru care trebuie să conțină ariile de expertiză, abilitățile și rezultatele concrete ale candidaților.

Citește și EY România introduce Video Recruitment ca metodă de selecție a angajaților

Cătălina Bilan a adăugat că una dintre greșelile majore pe care le fac oamenii în CV este că nu își cuantifică sau nu știu cum să își cuantifice rezultatele.

Referitor la perioadele în care un candidat nu a lucrat, chiar dacă acele gropi din CV nu dau bine, falsificarea informațiilor nu este cea mai bună idee pentru că minciunile au picioare scurte.

Citește și Cum explici “găurile” din CV?

„Candidații preferă să-și treacă hobby-urile în CV pentru că ei cred că așa vor atrage atenția angajatorilor. Asta pot face juniorii, cei fără prea multă experiență”, a mai spus Cătălina Bilan, în cadrul emisiunii ZF Live.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •