Sunt angajații care lucrează de acasă mai productivi decât cei care merg la birou?

Sunt angajatii care lucreaza de acasa mai productivi decat cei care merg la birou?

Actuala criză generată de COVID-19 a evidențiat posibilitățile de a lucra de acasă. Cu toate acestea, odată cu restricțiile din cauza pandemiei, mulți angajatori au fost nevoiți să facă ajustări pentru a permite membrilor echipei să lucreze de acasă. Potrivit unui studiu GetAbstract, 43% dintre americani ar prefera să lucreze de la distanță chiar și după ce actuala criză se va încheia.

Suntem mai productivi de acasă?

Cu toții am văzut clipuri ale ședințelor Zoom în care membrii echipei sunt îmbrăcați în pijamale sau copiii țipă în fundal. Nu se poate nega faptul că există o diferență masivă între casă și birou. Totuși, aceasta este doar o observație de suprafață și merită investigată în continuare.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Conform unui sondaj Buffer, 99% dintre angajați ar prefera să lucreze de la distanță cel puțin o parte din timp, iar 40% dintre lucrătorii la distanță consideră că cel mai mare beneficiu este programul flexibil. Cu toate acestea, există câteva provocări: 22% dintre respondenții sondajului au considerat că este dificil să obțină un echilibru sănătos între viața profesională și 19% au declarat că se simt singuri.

Întreruperea muncii poate fi, de asemenea, o problemă, deoarece 43% dintre angajații la distanță și-au luat doar 10 până la 15 zile de concediu pe an, scrie business.com.

Există pericolul de burnout, întrucât angajații nu-și părăsesc locul de muncă. Ei pot ajunge să lucreze peste program, ceea ce poate crește nivelul de stres.

Ce înseamnă să lucrezi de acasă, pentru productivitate?

În ciuda problemelor potențiale cauzate de diferențele profesionale și mentale dintre birou și acasă, există unele avantaje de productivitate ale muncii la distanță. Într-un sondaj Airtasker, s-a descoperit că lucrătorii la distanță au fost mai productivi. Pe lângă faptul că elimină naveta zilnică, lucrătorii la distanță aveau tendința de a pierde mai puțin timp pe parcursul unei zile obișnuite.

În afara pauzei de prânz și a pauzelor standard, lucrătorii de la birou au pierdut în medie 37 de minute, comparativ cu 27 de minute pierdute de lucrătorii de la distanță. De asemenea, atunci când a fost urmărită mișcarea mouse-ului sau timpul ecranului, timpul de ne-muncă a fost de 39% pentru lucrătorii la distanță, comparativ cu 56% pentru lucrătorii de birou. Așadar, deși lucrătorii îndepărtați pot avea mai multe distrageri ale atenției, ei sunt, de obicei, mai productivi odată ce se apucă de muncit.

Citește și: Cum se măsoară satisfacția clienților unui brand

Într-un studiu Stanford, s-a constatat că lucrătorii la distanță sunt cu 13% mai productivi în comparație cu omologii lor din birou. În alte studii, muncitorii de la distanță și-au clasificat productivitatea ca fiind mai mare. De exemplu, într-un sondaj Canada Life, lucrătorii la distanță au punctat productivitatea la 7,7 din 10, în timp ce lucrătorii de birou și-au notat productivitatea la 6,5 ​​din 10.

Întrucât lucrătorii îndepărtați nu au un mediu care să le distragă atenția atât de mult, se consideră că acest lucru îmbunătățește productivitatea. În plus, din moment ce stresul transportului este eliminat, lucrătorii de la distanță sunt capabili să se concentreze mai bine asupra sarcinilor lor.

Cu zone din întreaga lume încă în blocaj, cu economia globală în așteptare și cu diverse restricții în întreaga lume, mulți angajatori sunt concentrați pe limitarea posibilelor perturbări în funcționarea la distanță. În plus, din cauza presiunilor financiare cauzate de pandemie, proprietarii de afaceri ar putea să-și reducă costurile, mutând o parte sau întreaga echipă la distanță. Deși există unele costuri implicate în constituirea de echipe care să lucreze de acasă, companiile pot economisi bani pe chirii, servicii de curățenie și chiar mâncare.

De fapt, într-un sondaj recent realizat de Gartner, 3 din 4 dintre directorii financiari chestionați ar avea în vedere mutarea a 5% sau a mai multora dintre lucrătorii lor în posturi de la distanță permanente, după încheierea crizei actuale. Se pare că lucrul de acasă devine o opțiune de luat în calcul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •