Vodafone introduce o nouă politică globală de resurse umane pentru a sprijini victimele violenței domestice și ale abuzurilor

Vodafone introduce o noua politica globala de resurse umane pentru a sprijini victimele violentei domestice si ale abuzurilor

Vodafone lansează o nouă politică de resurse umane, ca parte a unei inițiative globale care vizează acordarea de sprijin specific victimelor violenței și ale abuzului domestic în toate cele 25 de țări în care grupul este prezent, inclusiv în România. Conform noii politici, angajații din toate țările vor avea acces la asistență și consiliere specializată și vor beneficia de concediu suplimentar plătit de până la 10 zile, numit „concediu pentru siguranță”. Zilele suplimentare de concediu le oferă angajaților care s-au confruntat cu un abuz în timp, pentru a-și gestiona situația, pentru a solicita, de exemplu, ajutor și consiliere profesională, pentru a se prezenta la poliție sau în instanță sau pentru a lua măsuri de schimbare a domiciliului și de sprijin pentru copii.

 „Tema violenței în familie și a abuzului este una foarte importantă și dorim să o tratăm corespunzător, ca parte a preocupării noastre pentru angajații Vodafone. Noua politică de resurse umane este parte integrantă a abordării prin care le oferim angajaților sprijinul potrivit în potențiale situații de criză. Prin politicile existente și programele pe care le derulăm, ne concentrăm atenția pe a le asigura oamenilor condiții de muncă adecvate, astfel încât să-și atingă potențialul și să-și dezvolte o carieră în Vodafone. Reușita atinsă prin faptul că suntem angajatorul numărul unu în industria de telecomunicații confirmă faptul că suntem pe calea cea bună. Odată cu lansarea acestei politici noi, facem încă un pas pe această cale,” a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Pentru a asigura implementarea adecvată a noii politici, managerii de resurse umane din toate țările vor participa la cursuri de specialitate oferite pentru a-i ajuta să-i sprijine pe angajații care se confruntă cu situații de violență în familie sau abuz și pentru a-i asista în solicitarea de ajutor.

Noua politică Vodafone pentru victimele violenței în familie și ale abuzului este o urmare a concluziilor unui sondaj global realizat de Opinium, fimă de consultanță în domeniul cercetării de piață, sondaj pe care Fundația Vodafone l-a comandat pentru a evalua impactul violenței domestice și al abuzului asupra vieții angajaților și carierei lor profesionale. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.715 de femei și bărbați, angajați în diverse industrii din nouă țări: Marea Britanie, Germania, Irlanda, Turcia, Africa de Sud, Kenya, India, Italia și Spania. Potrivit studiului, 37% dintre respondenți au suferit o formă de violență domestică și abuz. 67% dintre cei care au trecut printr-o astfel de experiență au declarat că abuzul le-a afectat cariera, iar 51% nu s-au simțit confortabil să vorbească despre aceste probleme la locul de muncă. Potrivit sondajului, 53% dintre victimele care au discutat la locul de muncă despre abuzul suferit spun că acest lucru a avut urmări pozitive.

Citește și Patru din zece angajați români s-au simțit hărțuiți sexual la locul de muncă