Motive pentru care departamentul HR trebuie să fie implicat în planificarea strategiei a unei afaceri

Motive pentru care departamentul HR trebuie sa fie implicat in planificarea strategiei a unei afaceri

Pe o piață a muncii definită prin concurență, liderii de resurse umane pot avea impact asupra unei organizații. De la recrutare la dezvoltarea angajaților până la strategii de retenție, se așteaptă de la echipele de resurse umane să aducă soluții bazate pe date care să contribuie și să conducă compania către obiectivele generale de afaceri.

Pentru directori, asta înseamnă să aducem liderii HR în direcția strategică.

Într-un studiu din iulie cu 88 de lideri la companii cu venituri de cel puțin 50 de milioane de dolari, CareerBuilder a constatat că 65 la sută dintre șefii de administrație sunt de acord că opiniile liderilor de resurse umane au o pondere mai mare care ține de managementul superior ca niciodată. Cu atât mai mult, 73% dintre directorii generali au încorporat deja date de la liderii de resurse umane în strategiile lor de afaceri, ceea ce sugerează că aceasta nu este doar o tendință teoretică, ci una care este pusă în acțiune, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Marea întrebare este de ce? De ce directorii generali acum își dau seama de importanța liderilor de resurse umane în acest peisaj competitiv? Ce face această economie post-recesiune pentru ca liderii de resurse umane să treacă la lumea strategică de planificare a afacerilor?

Pur și simplu, este o perspectivă.

Liderii de resurse umane au informații și date care pot ajuta companiile să eficientizeze procesele de recrutare și să-și optimizeze capitalul uman. Ei înțeleg cultura companiei și sunt deja implicați în construirea unei forțe de muncă care va ajuta organizațiile să își atingă obiectivele de afaceri. Acum, este doar o chestiune de implicare oficială în acest proces.

Încă nu ești convins? Iată trei motive principale pentru care directorii generali ar trebui să includă resursele umane în deciziile strategice de afaceri de acum încolo:

1. Înțeleg unde sunt lacunele de competențe în organizații

Diferența de competențe este o problemă reală pentru multe companii. La fel de real ca faptul că 48% dintre respondenți din Studiul 2015 privind forța de muncă emergentă a Spherion a menționat-o drept cea mai mare problemă cu care se confruntă organizațiile lor. Această luptă pentru a găsi talent calificat împiedică întreprinderile să își atingă potențialul.

Liderii de resurse umane luptă cu această problemă în fiecare zi. Ei sunt în primele linii ale luptei pentru talent, așa că știu unde și la ce niveluri (nivel de intrare, nivel mediu, nivel executiv), decalajul de competențe afectează cel mai mult compania. Din această cauză, sunt active valoroase atunci când vine vorba de planificarea strategică pe termen lung și pe termen scurt.

Aducând liderii de resurse umane în discuții strategice și de afaceri, directorii generalii sunt răsplătiți cu recomandări interesante despre deficiențele de competențe ale organizației lor și cum să le rezolve prin programe de gestionare a talentelor și planificarea succesiunii.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Indiferent dacă este vorba de dezvoltarea de strategii de dezvoltare a talentelor in-house, de construire de echipe multi-generaționale pentru a ajuta la consolidarea învățării organizaționale sau a altor soluții personalizate, liderii de resurse umane sunt în cea mai bună poziție pentru a ajuta directorii de administrație și alți planificatori strategici să-și alinieze obiectivele de afaceri și metricele de succes pentru a aborda problema deficitului de competențe în organizațiile lor.

2. Ele pot contribui la creșterea întreprinderii cu eficiență de capital uman

Într-un moment în care, potrivit sondajului zilnic de urmărire Gallup, doar o treime dintre americani sunt angajați cu locul de muncă, modul în care o organizație își administrează oamenii este mai importantă ca niciodată.

Liderii buni de HR au degetele pe pulsul organizației și știu de ce și unde predomină cifra de afaceri. Ei înțeleg că- 57% din peste 5.500 de lideri de afaceri chestionați ca parte a Raportului de bune practici 2015 al Payscale – cifra de afaceri este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă companiile de astăzi. Deoarece cifra de afaceri este atât de costisitoare pentru organizații, aceste cunoștințe pot fi esențiale în distribuirea talentului și în planificarea pentru viitor.

Atunci când directorii generalii invită liderii de resurse umane în discuție și valorifică cunoștințele despre forța de muncă, aceștia sunt mai capabili să profite de perspective unice care pot reduce costurile, reduce cifra de afaceri și realiniază capitalul uman pentru a crește eficiența.

3. Ele pot furniza date acționabile pentru a simplifica recrutarea

Patruzeci și opt la sută dintre directorii de administrație recunosc că au pierdut bani din cauza strategiilor de recrutare ineficiente, potrivit sondajului menționat anterior CareerBuilder. Liderii de resurse umane pot ajuta la rezolvarea problemei.

Astăzi, mai mulți lideri de resurse umane se concentrează pe dezvoltarea și analizarea unor valori specifice companiei care măsoară eficiența procesului de angajare în timp real. Ajutate de platforme de aliniere a talentelor și software de analiză a datelor, echipele de resurse umane sunt acum mai echipate ca niciodată pentru a oferi soluții competitive bazate pe fapte pentru a reduce rapid ineficiențele în procesul de recrutare.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Acești lideri de resurse umane pot fi instrumente importante în planificarea strategică a afacerilor, prin colaborarea proactivă cu directorii de administrație și alți directori pentru rezolvarea problemelor de personal, alocarea resurselor de recrutare și crearea de programe care să alinieze experiența candidatului la obiectivele de afaceri.

Beneficiile sunt clare. Cu informații bazate pe date și cunoștințe organizaționale unice, liderii de resurse umane sunt pregătiți să facă un impact imens în sala de consiliu.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •