Networkingul eficient necesită aceste competențe

Networkingul eficient necesita aceste competente

Dacă te chinui să intri în contact cu alți oameni de afaceri sau companii și ți se pare că nu găsești niciodată lucrurile potrivite de spus, ar putea fi pentru că nu știi cum se realizează networkingul.

Realizarea eficientă a conectării necesită abilități deosebite și majoritatea oamenilor nu se nasc cu cele mai bune abilități de a construi conexiuni semnificative cu alți întreprinzători. Dacă stăpâniți aceste abilități, veți putea să folosiți networkingul drept ceea ce este – un instrument puternic care poate deschide oportunități viitoare și poate ajuta la construirea afacerii dvs.

Networking-ul nu este intuitiv. La urma urmei, de câte ori ați primit solicitări de conectare la LinkedIn cu mesaje generice sau fără mesaje? Sau poate ați fost abordat de oameni la evenimentele care și-au stabilit imediat serviciile? Executarea conexiunilor este slabă, este ineficientă și opacă, și probabil că ați întâlnit mulți oameni care nu știu cum să facă acest lucru corect, scrie entrepreneur.com

E nevoie de efort

Unii antreprenori de succes par a se conecta natural și este clar că au învățat această artă. Ei sunt angajați, încrezători și de multe ori adresează întrebări intuitive. Înțelegerea modului de conectare nu este întotdeauna intuitivă. Mulți oameni de afaceri și antreprenori sunt introvertiți. Puțini dintre noi s-au născut cu abilități de a se conecta naturale, dar cu puțin efort puteți învăța cum să o faceți corect.

La nivel de bază, crearea de rețele este o activitate care îi face pe mulți oameni să se simtă incomod. Pentru a vă conecta în mod eficient, trebuie să ajungeți la persoanele pe care nu le cunoașteți, ceea ce înseamnă că vă puneți în afara zonei de confort. Rețelele personale implică o conversație în timp real, care adaugă presiune și vă cer să gândiți și să reacționați rapid.

Dar nu trebuie să trăiți cu frica de a realiza conexiuni. Realizată bine, construirea rețelei este o investiție valoroasă în tine și în afacerea ta. În plus, dezvoltarea abilității de a aborda și de a vorbi cu oameni într-un mod semnificativ nu va îmbunătăți doar afacerea dvs., ci vă poate oferi și mai multă încredere și mai multe aptitudini cu privire la oameni în viața de zi cu zi.

Rețelele de nivel înalt reușesc deoarece au abilități deosebite. Puteți practica și dezvolta aceste abilități pentru a face legătura cu ceilalți mai ușoară și mai plăcută.

Aceste cinci abilități fac conectarea simplă și naturală.

Planificarea

Luați-vă timp pentru a vă perfecționa pitch-ul și purtați mereu cărți de vizită, chiar și atunci când faceți comisioane. Cu cât sunteți mai pregătiți, cu atât veți avea o conexiune mai ușoară și mai lină.

Ascultarea activă

Abilitățile bune de ascultare vă pot ajuta să faceți conexiuni valoroase, dar acest lucru poate fi dificil, mai ales atunci când vă conectați în locuri aglomerate și pline de zgomot. Lucrați pentru a fi un ascultător bun, activ, prin menținerea contactului vizual, acordând atenție și răspunzând întrebărilor inspirate și relevante.

Întrebarea strategică

Învățarea de a pune întrebări bune necesită timp, dar este o abilitate valoroasă pentru crearea de rețele. Poate fi distractiv deoarece toată lumea se bucură de conversație mai mult. Utilizați abilități active de ascultare pentru a pune întrebări care se bazează pe ceea ce spune cealaltă persoană. Acest lucru demonstrează că sunteți interesat de ideile lor. Nu vă fie frică să vă creați întrebările dvs. și să încercați să treceți de întrebările standard pe care probabil le aud în mod regulat.

Focalizarea asupra celeilalte persoane

Este prea tentant să vorbim despre noi înșine. Cu toate acestea, dacă vă întoarceți să vă conectați cu cineva, trebuie să faceți conversația despre ei. Este bine să vorbiți puțin despre dvs., dar apoi transformați focalizarea conversației înapoi pe celălalt – și cu siguranță nu încercați să vindeți nimic în timpul primei conversații. Dacă ei vă plac și sunt interesați de ceea ce aveți de oferit, vânzările vor crește de la sine.

Adăugarea valorii

Aceasta este uneori cea mai dificilă abilitate de stăpânit. Gândiți-vă la modalități prin care puteți oferi valoare altora prin cunoștințele, aptitudinile sau chiar prin conexiunile dvs. Înțelegerea valorii pe care o oferiți vă poate ajuta să stabiliți relații reciproc avantajoase.

Fiecare întreprinzător de succes a învățat odată cum să facă legătura. Puțini antreprenori se nasc știind cum să facă legături. Rețeaua bună este o abilitate învățată, iar toți antreprenorii au făcut greșeli în legătură cu rețelele lor la un moment dat. Mai important, totuși, este faptul că ei au învățat din greșelile lor, și-au rafinat tehnicile și au stăpânit arta de a crea rețele.

Dacă doriți să faceți același lucru, încercați acești pași.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •