6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

În ultima vreme, am văzut mulţi amici, angajaţi de multinaţionale, sondând ideea de a ieşi din mediul corporatist către o formă sau alta de antreprenoriat.

Cum de curând am pus în aplicare un asemenea exit, iată câteva lucruri de avut în vedere înainte de a scrie demisia şi de a o trimite la HR.

1.      Bootstrapping – Strânge cureaua!

Disciplina financiară e prima lecţie importantă pe care trebuie să o ştii foarte bine înainte de a renunţa la confortul salariului lunar.

Libertatea şi timpul costă. Primul lucru pe care o să-l conştietizezi profund după ce îţi dai demisia este acela că nu vei mai avea salariu. Aşadar, e bine să te înveţi cu planificarea financiară cu ceva timp înainte de a face bungee jumping în carieră. Învaţă să „strângi cureaua” – o abilitatea care îţi va fi necesară în propria aventură antreprenorială, indiferent de proiectul pe care îl vei porni.

Ţine un excel cu cheltuielile lunare sau orice altă formă de buget personal, cel puţin un an înainte de marea mişcare. Pune-ţi costurile pe categorii, învaţă să economiseşti şi să faci cutting cost, începând cu propriile cheltuieli.

Uneori, nici nu e nevoie să reduci, ci doar să conştientizezi. E adevărat însă, că o cură de downshifting e un bun antrenament pentru perioada de libertate de după momentul demisiei. Eu, însă, te sfătuiesc să fii în primul rând ordonat cu cheltuielile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •