Descoperă situaţia financiară completă a partenerilor tăi de afaceri

Descopera situatia financiara completa a partenerilor tai de afaceri

Comportamentul de plată al firmelor din Romania a început sa se deterioreze în ultima perioada, aspect care se poate observa din creșterea numărului celor care și-au întrerupt activitatea in 2018, în creștere cu 3% față de aceeași perioadă a anului anterior. În contextul în  care și numărul SRL-urilor nou înființate a scăzut cu 9%, firmele trebuie să ia decizii rapide bazate pe informații corecte, să fie permanent la curent cu evoluția sectorului din care fac parte, pentru a-și evalua performanța și pentru a afla clasa de risc a partenerilor existenți sau potentiali.

Coface România vine în sprijinul IMM-urilor din România, prin relansarea platformei de rapoarte financiare InfoQuick, care arată cine sunt partenerii de afaceri, care este evoluția lor financiară, evidențiază riscurile care îi pot împiedica să își achite facturile la timp.

În total, numărul companiilor care și-au întrerupt activitatea în 2018 depaseste 140.000, adica aproape 20% din totalul celor active în România, de aceea firmele trebuie să știe permanent cu cine fac business. Printr-o imagine completă a situațiilor financiare extinse și analiza comportamentului de plată înregistrat de firma analizată, InfoQuick oferă firmelor soluția, prezentând o evaluare clară a partenerilor de afaceri.

“Contextul economic actual devine din ce în ce mai volatil, influenţat de un mix de măsuri legislative interne și evoluții politice și economice externe, astfel că estimăm că mediul de afaceri din România va fi influențat negativ în 2019 din cauza accesului mai dificil la finanțare și a creșterii dobânzilor. Microîntreprinderile active în România sunt mult mai vulnerabile la șocuri, astfel că o eventuală încetinire a procesului de finanțare și creștere a costului acesteia vor influența semnificativ supraviețuirea acestora. Noua taxă asupra activelor băncilor poate conduce la scăderea creditelor nou acordate, astfel că în 2019 ne putem aștepta la presiuni suplimentare asupra companiilor, creșterea riscului de insolvență a multor firme mici, amplificând astfel polarizarea mediului de afaceri.”a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface Romania.

Citește și Managerul agil transformă obstacolele în oportunități

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •