Test: Cât de bine stai cu intuiția?

Test: Cat de bine stai cu intuitia?

Chiar dacă atunci când ne bazăm pe intuiție nu luăm întotdeauna cele mai bune decizii, aceasta nu este o tactică atât de ridicolă pe cât ar părea. Ne gândim la intuiție ca la un fenomen magic, dar nu trebuie să uităm că presimțirile se formează pe seama cunoștințelor și experiențelor noastre. Așadar, deciziile fondate pe intuiție au, de fapt, și o rațiune în spate.

Și dacă tot a venit vorba despre intuiție și subconștient, în cazul în care nu erați la curent, astăzi este Ziua Mondială a Creierului. Data de 22 iulie a fost aleasă, în 2014, de către Federația Mondială de Neurologie (WFN). Obiectivul acestei decizii este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la gestionarea și prevenirea afecțiunilor cerebrale și neuromusculare, care afectează, în principal, persoanele în vârstă.

Citește și: Introducere în psihologia inconştientului

Așadar, pentru a vă descreți un pic frunțile, dar și pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine activitatea creierului și cum pot fi îmbunătățite anumite funcții ale acestuia, vă propunem să completați testul de mai jos.

Nu uitați să distribuiți răspunsurile, pentru că suntem curioși să aflăm și noi:

(Foto: klimkin, www.pixabay.com)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •