Ponturi pentru succesul vânzărilor online de sărbători

online shopping

Abia a trecut Black Friday şi, dintr-o dată, calendarul Google a şi început să trimită memento-uri în legatură cu marketing-ul de sărbători. Apoi, apare întrebarea inevitabilă: Cum am de gând să capitalizez vânzările în perioada sărbătorilor pentru a creşte traficul?

Lunile noiembrie şi decembrie aduc cu până la 30% mai multe venituri decât celelalte. În cele mai multe industrii de e-commerce, Q4 este punctul culminant al anului.

Ananda PR prezintă sfaturi, trucuri şi campanii de marketing pentru perioada întregului an, până în decembrie.

  • Lansează reclame PPC (pay-per-click) de sărbători

Mai mult ca sigur ai câteva idei de reclame PPC pe lista de dorinţe. Hai să aruncăm o privire la câteva strategii PPC de încercat în acest sezon.

Utilizează listele de remarketing mai devreme. 

Utilizează liste pentru remarketing cu o sumă licitată redusă la începutul sezonului de cumpărături pentru a începe să faci cunoscut produsul. Odată ce sezonul de cumpărături loveşte, ajustează sumele licitate în funcţie de recepţia clienţilor sesizată anterior.

 Adaugă o copie a anunţului la Calendarul de marketing.
Odată ce ai lista de cuvinte cheie pentru sărbători, vei dori să actualizezi copia anunţului pentru a se potrivi cu lista de cuvinte cheie. Este sugerată programarea automată a acestora pentru a se potrivi cu datele de expediere şi datele cupoanelor.
Utilizează toate extensiile şi formatele de anunțuri.

Iată câteva exemple de extensii de link-uri de anunţuri pe care ai putea să le utilizezi: sitelink-urile, înştiinţari, recenzii, preţuri, snippeturi structurate, revizuirea extensiilor promoţionale, locaţie, ETA-uri (timpuri estimate de sosire), timp real, LIA-uri (Anunţuri din inventariul local), anunţurile casetă de prezentare.

  • Testează viteza site-ului

 Ce poate fi mai plăcut decât a naviga cu o viteză foarte mare între diferite produse şi secţiuni ale unui site? Conform unui raport al Radware, 57% dintre vizitatorii site-ului ar renunţa la o pagină web după trei secunde, în cazul în care aceştia nu apucă să interacţioneze cu conţinutul cheie. Asta înseamnă pierderi  de 57% din traficul site-ului.
După experienţele din 2014, când viteza de acces în timpul sărbătorilor a fost cu 20% mai scăzută şi multe pagini web au fost nefuncţionabile, deţinătorii de site-uri E-commerce au avut ce învăţa.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •