Mihai Marcu, Președinte CA MedLife: “4% dintre medicii români lucrează la MedLife”

MedLife a deschis astăzi, oficial, cel de-al patrulea spital din București – Spitalul MedLife Titan – ajungând, astfel, la nouă unități spitalicești în toată țara, cea mai mare acoperire a unui operator medical privat pe acest segment, din România.

Profitând de prezenţa sa la eveniment, i-am adresat câteva întrebări lui Mihai Marcu, Președinte CA MedLife:

Spuneaţi în speach-ul inaugural că şi această nouă unitate spitalicească, precum şi alte iniţiative de dezvoltare li se datorează, într-un fel, oamenilor din MedLife. Puteţi să ne explicaţi?

Ceea ce vedeţi astăzi, aici, este rezultatul freamătului pe care l-am resimţit în rândul managerilor noştri, care vin încontinuu cu idei de dezvoltare a afacerii noastre medicale. Ei au ideile, iar noi ne bucurăm să le punem în practică.

Înseamnă că există un puternic spirit antreprenorial, în MedLife?

I-aş zice, mai degrabă, intraprenorial. Noi promovăm foarte mult oamenii cu idei. Iar managerii români pot face performanţă şi se pot „bate” oricând cu managerii din orice companie de afară. Suntem o companie românească, cu manageri şi medici români. În general, zona medicală este condusă de medici, dar unităţile mari au manageri fără background în medicină, adică profesionişti ai afacerilor. Toţi colegii noştri manageri au urmat cursuri de economie, de finanţe, de management, de leadership, de project management, MBA-uri etc. Practic, formarea lor este continuă, pe fiecare dintre abilităţile de care au nevoie în activitatea de zi cu zi.

Strategia viitoare a MedLife este să achiziţioneze unităţi deja existente pe piaţă sau să construiască unele noi?

Depinde de oportunităţile de pe piaţă. Prima opţiune ar fi să cumpărăm, dacă apar astfel de oferte. Când ele nu există sau când nu ne „întâlnim la preţ”, dar identificăm o nevoie pe piaţă, le facem singuri.

Ce sursă are investiţia în Spitalul MedLife, Titan?

Împrumuturi de la Erste Bank şi Banca Mondială, care e alături de noi deja de opt ani, prin IFS, (divizia lor de investiţii) care este şi acţionar parţial.

Noul spital este rezultatul unei investiții de 1,4 milioane de euro și oferă pacienților servicii medicale multidisciplinare și investigații în regim de spitalizare de zi, în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pacienții având posibilitatea de a accesa serviciile oferite în cadrul spitalului pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Până în prezent, investiția în cele două proiecte din zona Titan, hyperclinică și spital, s-a ridicat la valoarea de 2,2 milioane de euro. În perspectivă, spitalul MedLife Titan se va dezvolta cu servicii medicale în regim de spitalizare continuă, extinzând, astfel, gama patologiei rezolvate.

Citeşte şi Mihai Marcu: „Investiţiile MedLife în 2015 – peste 10 mil. euro”

Noul spital se întinde pe trei niveluri, respectiv pe o suprafață de 1.800 metri pătrați. Acesta dispune, în prezent, de 31 de paturi şi de un bloc operator cu o sală de operație unde se poate efectua orice tip de intervenție chirurgicală, secție de anestezie și terapie intensivă, dotată cu aparatură performantă, precum și echipamente de laborator necesare pentru analizele de urgență.

Spitalul se află în aceeași locație ce găzduiește și hyperclinica MedLife Titan, iar programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 07:00-21:00, și sâmbăta, între orele 07:00-15:00.

Citeşte şi Premieră pe piaţa medicală şi de turism

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •