Radu Lucianu preia 55% din acțiunile Romprim, devenind Director General

Radu Lucianu Director General Romprim

Omul de afaceri Radu Lucianu a preluat un prim pachet de 55% din acțiunile Romprim SA, cel mai mare producător de autospeciale din România. Odată cu achiziția pachetului majoritar, Radu Lucianu a fost numit Director General al companiei.

Acțiunile au fost preluate în urma unei oferte publice lansată în luna noiembrie 2017. Prin transferul pachetului majoritar, activitatea de producție și activele companiei trec în administrarea unei echipe de management cu experiență vastă în domeniul privat, condusă de Lucianu.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul industrial, administrarea afacerilor, investiții și dezvoltare imobiliară, asigurând de-a lungul timpului managementul unor companii de succes pe piață, Radu Lucianu își extinde astfel operațiunile și către domeniul de producție. În paralel, va continua activitățile pe piața imobiliară, prin intermediul companiei Capital Property Advistors, pe care a fondat-o în 2011.

„Romprim este companie care a avut un rol instrumental în formarea mea profesională. Imediat după terminarea facultății am intratîn echipa Romprim, unde, timp de 6 ani am participat la etape importante în procese de producție și proiecte variate. Mă bucur să revin din poziția de Director General și sa îmi aduc contribuția la dezvoltarea companiei și diversificarea activităților acesteia, prin prisma experienței pe care am acumulat-o de-a lungul timpului”, a declarat Radu Lucianu, Director General al Romprim.

Citește și Cum poate un antreprenor să își învingă singur fricile

Romprim numește un nou Consiliu de Administrație

Acționarii Romprim au aprobat luni, 14 mai, 2018, numirea lui Adrian Crețoiu, Adrian Mihăilă și Alexandru Stancov, în Consiliul de Administrație(CA) al companiei. Modificarea înstructura acționariatului, care se înscrie în seria de schimbări menite să simplifice și să eficientizeze structura de management a companiei, a fost anunțată în cadrul Adunării Generale Extraordinare și Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romprim, de la începutul acestei săptămâni. Cei trei noi membri ai CA-ului au o experiență vastă în domeniul privat național și internațional, cu accent pe administrarea și dezvoltarea afacerilor, consultanță financiară și imobiliară.

„Perioada următoare va fi marcată de o serie de acțiuni strategice ce vizează diversificarea, creșterea și retehnologizarea Romprim. Printre prioritățile noastre se numără și stabilizarea rezultatelor companiei, precum și stoparea pierderilor operaționale în următorii ani, cu scopul de a rămâne competitivi și de a ne asigura o creștere firească în viitor”, a adăugat Radu Lucianu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •