Se anunță o alianță strategică în piața de training și Executive Search

Compania de training Exec-Edu anunta parteneriatul cu Hatwit

Compania de training Exec-Edu anunță parteneriatul cu Hatwit, jucător activ în piața de executive recruitment și talent management. Cele două companii vor acoperi astfel o piață mai largă a serviciilor de HR, în segmentul reprezentat de pozițiile manageriale, susținându-se reciproc în adresarea nevoilor organizaționale.

În contextul în care piața forței de muncă este din ce în ce mai dificilă, iar procesele de a atrage, păstra și dezvolta angajați valoroși sunt continue, sinergia dintre procesele de recrutare, retenție și training este esențială, oferind beneficii importante pentru companiile-client.  Acest lucru este cu atât mai important cu cât, conform studiilor derulate de către cele două organizații, atât piața de training, cât și cea de recrutare sunt în creștere.

Piața locală de Executive Search a înregistrat creșteri succesive în ultimii ani, primii zece jucători având în 2017 un total de aproximativ 5 milioane euro, într-o piață totală estimată în 2017-2018 în jurul a 10-12 milioane euro. România este una dintre cele mai importante din Europa din punctul de vedere al numărului de joburi nou create, ocupând locul patru, după țări precum Marea Britanie, Polonia și Germania. Conform Studiului European EY (Europen Investment Monitor, 2017), în aceeași perioadă, Europa a înregistrat un nou record al numărului de investiții străine directe, având un total de 259.673 de joburi create. De altfel, în perioada 2012 – 2016 au fost create un milion de joburi noi, CEE-ul reușind să atragă 52% din acest total, rămânând în continuare o piață a muncii foarte atractivă și competitivă.

Implicațiile sunt foarte importante și pentru piața locală, întrucât creșterea numărului de joburi a determinat și un deficit de talente în multe industrii, precum și creșterea fluctuației. De altfel, tendința organizatiilor, atât la nivelui Europei, cât și în România, este de a-și dezvolta programe strategice de atragere a celor mai bune talente, de retenție și training al angajaților cu potențial.

În privința dezvoltării angajaţilor, peste 28% dintre companii au acţionat în direcţia majorării bugetului de training şi dezvoltare în 2018, în vreme ce 55% dintre acestea au menţinut nivelul bugetului alocat la acelaşi nivel cu anul anterior. Pentru dezvoltarea managerilor, 57% dintre companii alocă un buget mediu anual de peste 400 euro / manager, 27% dintre acestea depăşind pragul de 800 euro / manager.

Ne dorim să ramânem în continuare un partener de încredere al acestor organizații prin programele și mixul de servicii pe care îl acoperim în ultimii 15 – 20 de ani de experiență pe piața locală și europeană.

„Parteneriatul cu Hatwit este rezultatul dorinței noastre de a le oferi companiilor un portofoliu cât mai larg de servicii de calitate. Ne-am dorit un partener cu o reputație solidă în piața de recrutare pentru manageri”, a spus dr. Lavinia Rasca, Director general Exec-Edu.

„Dezvoltăm acest parteneriat strategic cu Exec-Edu pentru a oferi soluții complete companiilor, pentru rolurile manageriale, care să acopere nevoile dictate de o piață în creștere din punctul de vedere al investițiilor, respectiv al numărului de joburi, însă cu tendințe clare de adâncire a deficitului de talent și a retenției angajaților, a spus Luminița Potorac-Roman, Managing Partner Hatwit.

Acest parteneriat a fost anunțat în cadrul evenimentului Design Yourself din data de 5 iunie 2018, la care au participat 100 de manageri și antreprenori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •