Cu toții trecem prin perioade în care motivația fluctuează, fie din cauza problemelor personale, din cauza șefului care cere din ce în ce mai mult, ori pur și simplu din cauza rutinei de zi cu zi.
Citește și: Trucuri prin care să îți sporești productivitatea dacă lucrezi de acasă
Chiar dacă motivația este scăzută, trebuie să cauți metode de a rămâne productiv. Iată câteva sfaturi pe care le poți aplica:
Fă liste de activități
Chiar și în perioadele cu motivație scăzută, energia continuă să curgă. După cum scrie Akshay Gupta pentru site-ul Fearless Motivation, „Oferind (listei tale) o notă emoțională te vei asigura că o iei în serios. Pentru a face acest lucru, poți scrie o notă în partea de sus a listei. „
Poate că nota ta va fi despre o viziune pe care o ai pentru tine și obiectivele tale de carieră.
Lucrează cu un antrenor sau partener „de responsabilitate”
Când simți că nu te poți mobiliza singur, este timpul să apelezi la ajutor extern. Fă-ți un partener care te va ajuta să îți menții responsabilitatea și să îți atingi obiectivele, scrie entrepreneur.com.
De exemplu, scrieți pe foaie fiecare obiectivele pentru următoarea săptămână, puneți la bătaie o sumă de bani și cel care și-a îndeplinit toate obiectivele primește premiul. Asta te va ajuta să rămâi motivat.
Citește și: Cele mai bune aplicații de productivitate și eficiență pentru micile companii
Un articol privind „Dezvoltarea bunelor obiceiuri” a amintit că este adesea mai ușor să dai vina pe alte persoane (sau circumstanțe) decât să-ți asumi responsabilitatea personală atunci când nu ne atingem obiectivele sau să ne îndeplinim munca.
„Un partener de responsabilitate te obligă să recunoști modalitățile în care te sabotezi, să îți asumi responsabilitatea și să completezi acea listă de activități”
Elimină distragerile
Cu mult mai ușor spus decât de făcut, dar eliminarea distragerilor este cea mai bună modalitate de a menține productivitatea ridicată. Totuși, pentru a face acest lucru, este important să înțelegi cauza din spatele distragerilor dvs. Nir Eyal, expert în design comportamental, împărtășește în noua sa carte, Indistractable, că adesea ne învinovățim smartphone-urile pentru distragerea atenției, dar că fără ele, am găsi o altă modalitate de a ne distrage din cauza unei nevoi emoționale de distragere. Această nevoie este de obicei disconfort.
Citește și: 12 trucuri pentru a îți spori productivitatea
Comută spațiile de lucru
Rutina aceluiași spațiu de lucru în fiecare zi dăunează productivității. Deci, dacă lucrezi de acasă, mută biroul în altă parte a camerei, sau mergi la o cafenea, ori un hub în apropiere.
Motivația este adesea greu de readus la viață, mereu schimbătoare și disponibilă în anumite perioade ale vieții noastre mai mult decât altele. Fiecare anotimp al vieții noastre servește unui scop. Dacă ai nevoie de odihnă și reflecție mai mult decât trebuie să fii productiv, cinstește-te pe tine însuți. S-ar putea să te întorci la munca ta mai productiv ca oricând.