Prima serie Fantastic Mondays, ateliere de scriere creativă

Ateliere de scriere creativa Fantastic Mondays

Revdepov.ro și Bookblog.ro organizează prima serie Fantastic Mondays, care constă în cinci întâlniri de scriere creativă în genurile non-realiste. Atelierele vor fi susținute de cinci scriitori-antrenori: Michael Haulică, Dănuț Ungureanu, Ana-Maria Negrilă, Oliviu Crâznic și Marian Truță.

Fantastic Mondays sunt gândite pentru cei care vor să se antreneze pentru genurile science-fiction, fantastic, realism magic, fantasy, horror, steampunk, policier, aventuri și alte lumi alternative.

Realismul magic realizează o unitate a contrariilor: viață și moarte, trecut precolonial și prezent postindustrial. Sintetizează două perspective, care, în mod obișnuit, sunt antagonice: perspectiva rațională asupra realității și acceptarea supranaturalului ca realitate prozaică. Steampunk este un subgen al științifico-fantasticului și ficțiunii speculative, care modelează o lume imaginară care și-a însușit cu desăvârșire utilizarea mașinilor cu abur.

Orarul întâlnirilor este următorul: pe 23 aprilie cu Michael Haulică, pe 7 mai cu Dănuț Ungureanu, pe 21 mai cu Marian Truță, pe 4 iunie cu Ana-Maria Negrilă, pe 18 iunie cu Oliviu Crâznic.

Frecvența este de o întâlnire la două săptămâni. Înainte de a începe întâlnirile, veţi primi un mail cu temele celor cinci ateliere. Textele tale vor fi citite de fiecare scriitor-antrenor în parte, înainte de întâlnirea cu acesta. În timpul atelierului veţi primi feedback pentru ceea ce aţi scris, se va discuta o temă teoretică și recomandări de lectură (beletristică și nu numai), pentru a aprofunda subiectul.

Citește și Expoziția Felină Internațională de Primăvară SofistiCAT

Înscrierile la prima serie se fac până pe data de 15 aprilie 2018. Locurile, în număr de 20, se ocupă în ordinea înscrierilor.

Foto: Art Lasovsky / Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •