Cinci întrebări care te pot ajuta să îţi descoperi menirea

Cinci intrebari care te pot ajuta sa iti descoperi menirea

Ai întâlnit vreodată unul dintre acei oameni care par să aibă totul, ca și cum ar fi descoperit izvorul continuu de bunăstare? „Ea nu-și face griji vreodată.” / „El zâmbește mereu.” De fapt, ei trăiesc conform menirii lor, astfel, totul funcționează pentru ei.

Iar tu, îi admiri în tăcere din spatele unui zid digital, întrebându-te cum viața poate fi atât de ușoară pentru cineva. Simţi gelozie și inspiraţie în acelaşi timp – ca şi cum ai ști că ai putea avea acea viață, dar eşti împiedicat de ceva ce nu poţi identifica.

În momentele liniștite, când ești cu adevărat sincer cu tine însuți, nici nu știi sigur de ce faci ceea ce faci în fiecare zi şi nu ai idee cum ai ajuns în acest punct. Dar, mai presus de toate, vrei mai mult și știi că există mai mult – mai mult înţeles, conexiune, conștiință și putere de creştere.

Elementul lipsă? Menirea ta.

Există mii de articole pe internet despre „găsirea menirii tale„, care tratează acest subiect cu maximă gravitate şi te fac să crezi că dacă nu ai o menire, pur și simplu nu eşti unul dintre „cei aleși”.

Dar, acest lucru este pur și simplu fals. Menirea nu este o extragere norocoasă. Nu este ceva impus celor privilegiați de Dumnezeu sau de Univers. Nu are nimic de-a face cu dreptul din naștere. Menirea este o alegere pe care o facem despre cum vrem să ne trăim viețile.

Dar, ce este mai exact menirea? Poate fi un termen confuz, deoarece adesea este sinonimă cu „pasiunea” sau alte astfel de cuvinte populare. Dar menirea poate fi pur și simplu definită ca motivul pentru care eşti în această lume.

Unele caracteristici pot fi:

  • Creșterea clarității, a semnificației, a focusului și a direcției
  • Un generator de energie, nu un filtru de energie
  • Un sentiment de aliniere reală cu ființa ta fizică
  • Șanse sporite de „succes” și perseverență

Și, cel mai important, este așa cum descrie autorul Simon Sinek: „un proces de descoperire, nu de invenție”. Menirea este suma a ceea ce te interesează și experiențele pe care le ai pentru a fi, a face și a avea. Este motivul subtil pentru care alegi să faci ceea ce faci în fiecare zi.

Însă, cum descoperi acest lucru din interiorul tău, care este menirea? Pentru a te apropia mai mult de găsirea răspunsului, îţi voi pune această întrebare plus încă patru:

Cum te-ai simţi dacă ai petrece încă un deceniu în contextul în care trăieşti acum?

Dă-ţi voie să te scufunzi în această întrebare, chiar daca fizic ai reacţii puternice, inima începe să o ia la goană, simți o strângere în piept, ochii încep să lăcrimeze sau ai o durere de cap instantanee, iar lumea plină de posibilității începe să se micșoreze. Dacă ai toate aceste reacţii, poate că este timpul să regândeşti dacă eşti pe drumul cel bun.

Dacă eşti cinstit cu tine, ce credințe, temeri și nesiguranțe te rețin de la a trăi această zi într-un mod ideal și de a fi „cea mai bună versiune a ta”? Dacă eşti ca 99% dintre oameni, ţi-ai construit o mare parte a identității tale în jurul evitării a ceea ce este neplăcut şi a temerilor tale. Este natural să vrei să eviți situaţiile de risc. Nu fi prea dur cu tine în legătură cu asta.

Cu toții avem nişte bagaje din trecut, care se manifestează ca temeri care controlează și limitează credințele care ne împiedică să devenim cea mai bună versiune a noastră și să facem ceea ce știm că ar trebui să facem.

Cum poți câştiga timp pentru tine?

În acele zile super aglomerate şi agitate, în care alergi epuizat și neinspirat de la o întâlnire la alta, nu te poţi aștepta să descoperi menirea vieții tale. Dacă trăirea unei vieți armonioase şi unitare este important pentru tine (cum ar trebui să fie), atunci dovedește-o. Crează spațiu pentru neașteptat și pentru ceea ce trebuie să se întâmple – ţine un jurnal, meditează sau, doar fii conectat la tine.

Cum poți să arunci bani în această direcţie fără să fii total iresponsabil?

Cea mai bună investiție pe care o poţi face este în tine. Fără excepție. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii iresponsabil cu banii tăi. Ar trebui să faci o investiție, cum ar face un investitor, calculând riscul și rentabilitatea potențială. Ia în calcul să investeşti în educația şi dezvoltarea ta, deoarece asta te va face mai puternic şi încrezător în tine.

Eşti dispus să faci efortul?

La sfârșitul zilei, standardele tale determină dacă vei descoperi și îţi vei cultiva propria menire. Dacă eşti gata și doreşti mai mult, pur și simplu nu te oprește nimic. Menirea și alinierea totală cu dorinţele tale sunt la îndemână pentru a le lua.

Sursa: Forbes.com

Foto: Pixabay

Citește și Descoperă cea mai testată și dovedită teorie a managementului, din ultimii 50 de ani

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •