Richard Branson dezvăluie cea mai bună modalitate de a-ți spori șansele de succes – și totul ţine de mentalitate

Richard Branson dezvaluie cea mai buna modalitate de a-ti spori sansele de succes - si totul tine de mentalitate

În cadrul concursului anual de idei organizat de Virgin Media Business, VOOM, Richard Branson, fondatorul grupului, dezvăluie cea mai bună modalitate de a-ți spori șansele de succes, susţinut de poveştile de viaţă ale altor colegi juraţi în această competiţie.

El spune că fiecare dintre marii antreprenori cu afaceri strălucite s-au confruntat cu provocări sau obstacole, dar le-au văzut ca pe nişte oportunități. „Pentru a avea succes și a te simţi bine, ia-ți frustrările și transformă-le în inspirație.”

Dar, ce mişcă cu adevărat oamenii pentru a începe afaceri strălucite?

Este surprinzător – sau poate nu – că motivele au multe în comun. De cele mai multe ori este vorba de faptul că eşti frustrat în legatură cu un lucru, dar folosești asta ca pe o sursă de inspirație pentru a rezolva această provocare.

Richard Reed, co-fondatorul Innocent Drinks, investitor şi antreprenor, a povestit că primul său loc de muncă a fost într-o fabrică de biscuiți pentru câini, câștigând 2 lire sterline pe oră. În prima zi a aflat că rolul său era să coboare în mâini și genunchii și să ridice biscuiții pentru câini care cădeau de pe banda de transport pe podea.

Era că trebuie să existe o cale mai bună de a-și câștiga existența, dar a fost dispus să-i dea o sansă acestui loc de muncă. Fiind un tânăr întreprinzător, și-a dat seama că ar putea fi mai eficient dacă ar folosi un instrument pentru a-şi face treaba. L-a abordat pe șeful fabricii și l-a întrebat dacă avea o perie pe care să o poată împrumuta. Acesta i-a răspuns: „Fiule, tu ești peria”. În acel moment, Richard şi-a dat seama că dorește să fie propriul său șef și că v-a deveni antreprenor.

Sophie Morgan, femeie de afaceri, prezentatoare TV şi model inspiraţional, a povestit despre modul în care a fost inspirată să folosească cel mai rău moment al vieții sale pentru a-și clădi viitorul. Sophie a fost implicată într-un accident de mașină care i-a cauzat paralizia. Aflându-se într-un scaun cu rotile şi întâmpinând noi dificultăți, în loc să fie descurajată, a început să se gândească la modalităţi inedite pentru a face faţă provocărilor cu care se confrunta. Este vorba despre mentalitate – decât să vadă obstacole, ea a văzut oportunitățile.

În cele din urmă, directorul Virgin Media, Sir Mo Farah, a avut câteva sfaturi despre modul în care sportul vine cu lecții esențiale pentru antreprenori. În ambele discipline, trebuie să fii cinstit cu tine și să fii nemilos pentru a reuși. Vei avea obstacole și vei face greșeli. Dar dacă nu eşti frustrat de greșeli și în schimb le foloseşti pentru a te propulsa înainte, performanța ta se va îmbunătăți.

Indiferent ce faci în viață, alergând într-o cursă, începând o afacere – orice – transformă frustrările tale într-o sursă de inspirație și vei avea mai multe șanse de succes, plus că te vei simţi mai bine de-a lungul drumului.

Sursa: Businessinsider.com

Foto: Rick Wilking/Reuters

Citește și Descoperă cea mai testată și dovedită teorie a managementului, din ultimii 50 de ani

  •  
  •  
  •  
  •  
  •