Este antreprenoriatul serial potrivit pentru tine?

Este antreprenoriatul serial potrivit pentru tine

Antreprenoriatul în serie este o adevărată chemare. Mulți oameni nu conştientizează că sunt un antreprenor serial decât atunci când au devenit deja unul. Sunt persoane în căutare permanentă de idei noi, de diverse proiecte și noi lucruri de învățat. Sunt acei oameni care nu au vrut niciodată să se limiteze la o carieră, așa că antreprenoriatul în serie e alegerea potrivită şi naturală pentru ei.

Iată câteva comportamente tipice antreprenoriatului serial, care te vor ajută să îţi dai seama dacă aceasta este chemarea ta.

Tu nu crezi că curiozitatea a ucis pisica

Curiozitatea este un aspect important al unui antreprenor serial. Ea îl împinge să căute noi informații și să pună întrebări. Curiozitatea determină antreprenorii să găsească răspunsuri și soluții cu care se confruntă mulți oameni, sau să umple un gol existent deja în viața oamenilor.

Walt Disney a spus: „Continuăm să mergem înainte, deschizând noi uși și făcând lucruri noi, pentru că suntem curioși și curiozitatea ne conduce pe căi noi”. Curiozitatea nu se opreşte niciodată, nici măcar când dormim. Dacă curiozitatea de a afla mai multe este o parte a personalității tale, ai putea fi un antreprenor serial, la fel şi dacă eşti gata să iei măsuri bazate pe cunoștințele pe care le-ai acumulat și să le împărtășeşti cu lumea într-un mod inovativ.

Eșecul este o opțiune, dar nu poţi trăi cu regrete

Regretul este unul dintre cele mai înfricoșătoare sentimente pentru antreprenorii seriali. Acest lucru îi face să devină unici. Majoritatea oamenilor se tem de eșec. Dar perspectiva de a nu face nimic cu privire la o potențială idee de afaceri, ține antreprenorii treji toată noaptea.

Antreprenorii în serie trăiesc pentru a simţi fiorul succesului, pentru a face ceva din nimic și pentru a depăși provocările care se ivesc de-a lungul drumului. În general, trăiesc viața la maxim iar profesional îşi asumă riscuri pentru diferite afaceri şi investesc continuu, deoarece aceasta este o provocare care îi hrăneşte.

Ai avut un stand de limonadă sau ceva asemănător

Călătoria spre antreprenoriatul serial începe de multe ori înainte de a fi suficient de mare pentru a putea conduce o maşină. Fie ţi-ai făcut un stand de vândut limonadă sau ai început să cureţi de zăpada în cartier, adevărul este că ai activat potențialul de antreprenor din tine, încă de la început, indiferent dacă ai conştientizat asta sau nu. Din păcate, mulți oameni văd antreprenorii ca pe niște „constructori” de afaceri înfricoșători, care nu sunt investiți emoțional în investițiile lor. Dar dacă oferiți unui antreprenor serios 100 de milioane de euro, cel mai probabil acesta va investi cea mai mare parte a acestora în idei noi, afaceri, produse și multe altele. Antreprenoriatul în serie nu este doar un loc de muncă, este un stil de viață.

Faci conexiuni profesionale ca un adevărat lider

Uită-te la contactele tale și la conexiunile de pe LinkedIn. Dacă ai o listă solidă de conexiuni care ar putea fi cultivate în relații strategice, eşti cu siguranță pregătit pentru antreprenoriatul serial. Relațiile strategice sunt extrem de importante pentru întreprinzători. Ar trebui să ai aproape un mentor, parteneri de afaceri și o varietate de oameni talentați.

Dezvoltarea rețelelor profesionale ajută antreprenorii să crească și să aibă succes. Construirea acestor relații strategice înseamnă implicarea în diferite oportunități de afaceri, în acelaşi timp. Poate că oferi consultanţă gratuit, dar ești implicat. Dacă la profilul tău de LinkedIn ai două, trei sau mai multe posturi pe care le dețineți în prezent, ghici ce? Eşti cu siguranță un antreprenor serial.

Te simţi de multe ori neliniștit profesional

Libertatea profesională și varietatea de oportunităţi care vin din antreprenoriat sunt într-adevăr ispititoare. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care lucrează într-o companie de la 9 la 5, şi au o frământare care i-a amploare zilnic.

Întreprinzătorii preiau permanent provocări noi, investind în idei inovatoare și unice. Dacă tiparul tău profesional are nevoie de schimbări constante sau dacă periodic, te afli în mișcare, de la un loc de muncă sau o carieră, antreprenoriatul în serie poate fi chemarea ta. De cele mai multe ori, atunci când îţi asculţi instinctele, vei fi şi răsplătit. Cu toate acestea, antreprenoriatul nu este un drum ușor și necesită sacrificii şi dedicare în afara programului clasic de lucru.

Abilitățile tale de gestionare a timpului sunt perfecte

Antreprenorii seriali jonglează cu mai multe afaceri, proiecte și sarcini. Acest lucru face gestiunea timpului o abilitate extrem de valoroasă. Antreprenorii ar trebui să fie extrem de organizați și precişi în ceea ce privește gestionarea timpului.

Capacitatea de gestionare a timpului cu maximă precizie îţi sporesc șansa de succes. Cu cât eşti mai calculat ca antreprenor, cu atât poţi avansa mai rapid cu o idee, de la un plan local la un brand activ la nivel global. Acest lucru îţi permite să preiei mai mult și să te deplasezi rapid spre următoarea investiție. Antreprenoriatul serial necesită şi capacitatea de a reduce durata şi eficienţa luarii unei decizii. Acest element important îi deosebeşte pe antreprenorii seriali de cei care deţin şi administrează o singură companie.

Dacă vă puteți recunoaşte în oricare sau în toate descrierile de mai sus, sunteți cel mai probabil un antreprenor serial. Felicitări și bine ați venit pe o cale profesională plină de satisfacții, care vă va alimenta pasiunea pentru dezvoltarea de noi idei inovatoare. Drumul acesta este unul mai puțin călătorit și adesea umplut cu suișuri și coborâșuri. Dar asta este ceea ce face ca fiecare moment să fie palpitant şi să creeze dependență.

Sursa: Forbes.com

Foto: Pixabay

Citește și Creează o conexiune în afaceri, prin cinci întrebări!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •