Cum să vinzi o idee pe email și să obții rezultate

BT lanseaza un serviciu prin care antreprenorii pot deschide Si alimenta 100% online contul de capital social

Indiferent dacă ai visat la o nouă strategie de marketing după orele de lucru sau te-ai gândit, într-o pauză, la o idee de poveste care ar prinde la presă, trebuie să știi că toți am avut momente când ne-a lovit creativitatea, iar singura modalitate de a comunica acea ideea strălucitoare ar fi fost prin e-mail.

La fel ca vânzarea către şef sau către clienți a unei idei într-o întâlnire, prezentarea acesteia pe e-mail, necesită o strategie aparte. Încerci să vinzi cuiva ideea ta extraordinară, pe email? Iată trei sfaturi importante pe care trebuie să le ții minte pentru a avea cele mai mari șanse de succes.

  1. Prezintă totul pe scurt

Este timpul să urmezi principiul KISS (keep it simple and stupid): prezintă totul simplu şi concis. De multe ori, atunci când oamenii sunt încântați de o idee, vor să se asigure că o expun corect. Pentru a face acest lucru, ei vin cu mult prea multe detalii despre cum le-a venit ideea, încotro merge ea și așa mai departe.

O regulă generală: atunci când vrei să vinzi ceva (sau trimiți ceva prin email), formulează mesajul, în general, în maximum opt fraze. De ce să eviți să intri în atât de multe detalii? Pentru că ceea ce vrei cu adevărat este să …

  1. Muţi conversaţia în offline, cât mai repede

Dacă doreşti să-ţi vezi ideea transformată în acţiune, este esențial să ieşi din conversația de pe email și să discuți faţă în faţă cât mai curând posibil. Schimbul de email-uri te poate duce doar până într-un punct. Cu cât oamenii vor vorbi mai repede cu tine și îţi vor vedea entuziasmul cu privire la această idee, cu atât este mai ușor să îi convingi să te susţină.

O modalitate simplă de a face asta? Încheie-ţi emailul cu ceva de genul „Mi-ar plăcea să vorbesc cu tine despre această idee în timpul întâlnirii de status săptămânal” sau „Ai fi disponibil să ne auzim rapid la telefon, săptămâna viitoare, pentru a discuta?”. Îi oferă interlocutorului tău posibilitatea de a absorbi informațiile primite de la tine și de a se pregăti înainte de a vorbi despre ideea ta.

Citește și Cum să răspunzi elegant unei cereri instant pentru o idee genială, atunci când chiar nu o ai.