De ce ai mai mult de câștigat decât de pierdut prin împărtăşirea ideii tale cu alții

De ce ai mai mult de castigat decat de pierdut prin impartasirea ideii tale cu altii

Există sute, probabil mii de provocări implicate în începerea și creşterea unei afaceri, nu este nevoie să adăugăm mai multe. Dar, iată care este secretul antreprenoriatului în 2018: Nu există secrete.

Acum, înainte să afli de ce păstrarea ideii tale de afacere doar pentru tine este o idee proastă, ai în vedere că acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumperi un panou pe care să-ți expui ideea într-o piaţă centrală și nici să vorbeşti despre asta cu străini, oameni pe care nu-i cunoști sau în care nu ai încredere. De aici şi până a nu vorbi deloc este un salt uriaș și unul periculos. Prin urmare, ar trebui să ții cont de:

Feedback-ul pieței

De câte ori ai avut un gând, o idee care în mintea ta a avut sens, dar când ai împărtășit-o cu altcineva, acea persoană a subliniat că de fapt ai uitat un element extrem de important care ți-a făcut ideea total imposibilă? Vorbind despre ideea ta de afacere cu oameni în care ai încredere, ai oportunitatea de a colecta feedback.

Împărtășind ideea ta cu aceştia, te poate ajuta să devii conștient de concurenți despre care nu știai, de provocări pe care nu le cunoșteai sau chiar de deficiențe fundamentale în strategia de lansare pe piață.

În prima etapă de construire a unei afaceri, feedback-ul este esențial, iar prin păstrarea ideii doar pentru tine, te blochezi singur în atingerea acestui pas important.

Construirea unei comunități

Vorbind cu prietenii și colegii despre ideea ta, tot ce faci este să îi implici în acest proces. Îi responsabilizezi în acest parcurs pe care îl faceţi împreună, ceea ce vă transformă în parteneri şi îţi va aduce beneficii la lansare. Vei construi cu ușurință o comunitate foarte implicată, de eventuali utilizatori și chiar de ambasadori.

Citește și 3 tactici mărunte care te fac să fii un magnet pentru atragerea norocului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •