Cum ajută echipele distribuite la rezolvarea problemelor cu care se confruntă startup-urile europene

Cum echipele distribuite ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confrunta startup-urile europene

Tehnologia de la nivel european continuă să crească. Raportul May Tech Nation arată că sectorul tehnologic din Regatul Unit a crescut de două ori mai mult capitalul de risc în 2017, faţă de 2016, atrăgând mai multe investiții decât Franța, Germania și Suedia, împreună. Acest lucru este remarcabil, deoarece numai Franța a crescut cu 31% capitalul de risc în 2017 faţă de anul precedent, iar Suedia continuă să pătrundă pe scena tehnologică globală, mult peste greutatea sa.

Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că Europa, în ansamblul său, este în urmă atât faţă de ​​Silicon Valley, cât și față de China. Și nu e de mirare: companiile de tehnologie din Europa nu au o dimensiune reală a pieței, aşa cum o au startup-urile americane și chinezești. Acest lucru presupune două lucruri. În primul rând, gândirea globală, încă din prima zi, este crucială pentru orice start-up european care dorește să reușească. În al doilea rând, aveți nevoie de o echipă internațională diversificată pentru a vă ajuta să ajungeți acolo.

În afară de nevoia companiilor nou înfiinţate de a avea echipe diverse, există şi multe alte nevoi. De exemplu, cea pentru ingineri ai instrumentelor de învățare a crescut cu 485% între 2014 și 2017, doar în Regatul Unit. Limitarea angajării la una sau mai multe locații unde aveți birouri fizice înseamnă că trebuie să faceți compromisuri privind distribuția talentelor în acea locație și cu cât este mai specifică cererea pentru poziția respectivă, cu atât mai gravă devine această problemă. Este posibil să fiți nevoiți să concurați agresiv pentru posturile foarte căutate sau să aveți o piaţă foarte mică de recrutare la nivel local. Și, pentru a agrava situaţia şi mai mult, angajarea locală în Europa înseamnă adesea o diversitate scăzută.

Aşadar, ce pot face companiile europene pentru a se asigura că gândesc la nivel global, au acces la o piaţă de talente la nivel mondial și pot angaja o echipă diversă? Sunt companii în care cele peste 40 de persoane lucrează pe șapte fusuri orare diferite, luaţi şi asta în calcul. Angajaţi doar cei mai buni dintre cei mai buni oameni și permiteţi-le să lucreze de oriunde doresc – de obicei unde trăiesc sau, în cazuri rare, unde au vrut întotdeauna să meargă în vizită pentru o perioadă mai lungă de timp. Lucrul cu instrumente online precum GitHub, Slack, Google Drive și Hangouts vă va permite să rămâneţi o organizație strâns legată, chiar dacă sunteți la mii de kilometri distanță.

Lucrul cu o echipă distribuită total rezolvă câteva probleme pe care le întâmpină în prezent startup-urile europene – înseamnă că aveți o piaţă globală de talente, rețele locale și perspective pe mai multe piețe diferite și, bineînțeles, o echipă diversă. Din perspectiva angajaților, știm că reținerea și satisfacția lor tinde să fie mai mare acolo unde există mai multă flexibilitate. Iar în sectorul tehnologiei, ratele de reținere a personalului sunt foarte scăzute.

Există un alt avantaj competitiv imens, despre care rareori se vorbește când vine vorba despre operarea de echipe distribuite – transparența radicală. Dacă sunteți distribuiţi total, toată comunicarea trebuie să se întâmple la vedere, pentru a vă asigura că oamenii păstrează evidența a ceea ce lucrează alte echipe. Conversațiile trebuie să se întâmple în canale deschise, disponibile pentru oricine din companie să vadă. Importanța transparenței nu trebuie subestimată în menținerea unei culturi incluzive. Întreprinzătorii europeni ar trebui să citească poveştile extraordinare de creștere din Silicon Valley, dar ar trebui să învețe și din greșelile din Silicon Valley. Lucrul cu o echipă distribuită le bifează pe ambele.

Sursa: Entrepreneur.com

Foto: Pixabay

Citește și Frica de eșec în antreprenoriat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •