Crește, până la 45%, ponderea aplicaţiilor din partea femeilor în noul program EMBA Bucharest

Creste pana la 45 ponderea aplicatiilor din partea femeilor in noul program EMBA Bucharest

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU) – cea mai mare universitate de business din Europa, a încheiat sesiunea de înscrieri pentru Executive MBA Bucharest, desfășurat la București și Viena. Cursurile au început pe data de 14 noiembrie 2018, iar în acest an Programul a atras 27 de manageri și antreprenori români și străini, dintre care 45% sunt femei, depășind astfel media de 35% a ultimilor ani. Rezultatele înscrierilor confirmă trendul de creștere a ponderii femeilor care ocupă poziții de management în companiile din România.

Creste pana la 45 ponderea aplicatiilor din partea femeilor in noul program EMBA Bucharest 2Studenții care vor urma începând cu luna aceasta cursurile EMBA Bucharest provin din domenii de activitate variate, de la IT și telecomunicatii (aproape 30%), inginerie și construcții, la comerț, bănci sau industria farmaceutică, au o experiență profesională medie de 15 ani și o experiență managerială medie care depășește 7 ani. 24 dintre aplicanți sunt români, iar 3 sunt manageri internaționali care activează în România, proveniți din Canada, Franța și Ungaria. Vârsta medie a acestora este de 37 de ani, față de 35 de ani în trecut.

„Mă bucur să observ că tot mai multe femei aflate în poziții de conducere decid să investească într-un Executive MBA de calitate, cu scopul de a se dezvolta pe plan profesional, dar și personal. Femeile manager se remarcă prin rezultate deosebite în domeniile în care activează, și sper ca în viitor ponderea lor să crească în companiile din România, pe măsura îmbunătățirii nivelului de trai și a modernizării concepțiilor ce țin de management. WU Executive Academy susține accesul la educație executivă de top a managerilor performanți și pasionați, prin bursele extrem de atractive pe care le oferă, de până la 35% din taxa de şcolarizare. Printre acestea sunt bursele de merit, bursele pentru femei lider, burse pentru antreprenori etc.” a declarat Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

Prezent pe piața românească de 12 ani, EMBA Bucharest este unul dintre cele mai apreciate programe de educație executivă din țară, iar pe plan internațional se regăsește în top 50 programe EMBA*.

Succesul său se datorează atât reputației profesorilor și universităților la care aceștia predau, cât și celor trei module internaționale, desfășurate în Austria și SUA, care oferă studenților ocazia de a interacționa cu manageri din companii diverse, aflate fie în perioade de tranziție, fie într-o fază de globalizare a business-ului. De asemenea, Executive MBA Bucharest este printre puținele programe a căror structură a cursurilor este axată în proporție de peste 80% pe latura practică, prin studii de caz internaționale de actualitate, iar tehnica de curs permite și încurajează interacțiunea studenților între ei și cu alumni, prin organizarea de guest lectures.

Unul dintre punctele forte care sporesc și mai mult calitatea acestui program este tripla acreditare – EQUIS, AMBA și AACSB deținută de WU Executive Academy, care plasează universitatea printre cele 1% din totalul de 750 universități și școli de business internaționale ce beneficiază de această acreditare.

Peste 315 de manageri și antreprenori au urmat cursurile Executive MBA Bucharest până în prezent, iar 68% dintre aceștia au realizat progrese solide în carieră după absolvire. Programul include 14 module, desfășurate pe parcursul a 18 luni, în regim part-time, oferind managerilor posibilitatea de a-și continua activitatea profesională.

*Conform Top EMBA realizat de prestigioasa publicatie Financial Times (cel mai important top MBA la nivel mondial)

Citește și Viitorul resurselor umane în viziunea directorilor generali