Brand-urile nu ar trebui să creadă tot ce citesc despre ele în online

Brand-urile nu ar trebui sa creada tot ce citesc despre ele in online

„Nu credeți tot ceea ce auziți” este un sfat bun – mai ales într-o eră plină cu știri false. Același lucru este valabil și pentru managerii care se bazează adesea pe analiza emoţiilor exprimate pe reţelele de socializare pentru a afla ce cred consumatorii despre brandurile lor. Acesta este de fapt un proces de analiză algoritmică a postărilor de pe reţelele sociale, a comentariilor și a comportamentelor, și de clasificare a acestora în pozitive, negative sau neutre. Multe companii o folosesc pentru a înțelege ce simt clienții legat de brandurile lor.

Recent, Harvard Business Review a relizat o analiză amplă a emoţiilor exprimate pe reţelele de socializare, împreună cu o echipă de cercetători de la Universitatea din Boston, Emerging Media Studies. În cadrul acestei cercetări, 4 000 de consumatori din Statele Unite și Regatul Unit au fost întrebaţi despre acțiunile și interacțiunile lor din ultimele șase luni, cu o gamă largă de mărci.

S-au analizat aproape 100 de mărci diferite privind gradul în care consumatorii cred că acestea îndeplinesc promisiunile pe care le-au făcut, cât de bine s-au remarcat faţă de concurenții lor și cât de probabil consumatorii ar fi să le recomande prietenilor și să rămână loiali. Per ansamblu, brandurile din top 10 au un scor de promotor net mai bun (NPS) cu 200% faţă de ultimele 10 și consumatorii lor au cu 25% mai multe șanse să spună că vor rămâne loiali lor.

Pentru a completa cercetarea, s-au analizat şi emoţiilor exprimate pe reţelele de socializare legate  de respectivele mărci, cu așteptarea rezultatului că brandurile cu punctaj mare vor primi şi un nivel ridicat de sentimente pozitive iar brandurile cu punctaj scăzut vor primi mai multe sentimente negative.

Dar nu a fost aşa.

Citește și Principalele 5 tendințe ale anului 2019 în digital marketing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •