Convingerile care ne țin viața în lanțuri

Toate convingerile sunt puternic codate emotional

Compania de training si consultanta Valoria vizeaza triplarea cifrei de afaceri, in 2019Am cunoscut puțini oameni liberi și extrem de mulți oameni înlănțuiți de propriile convingeri.

Ca să înțelegi la ce mă refer, vreau să îți povestesc despre David. L-am cunoscut acum 12 ani când era student la o facultate centrată pe antreprenoriat. A trimis un CV pentru programul nostru de internship. La interviul telefonic, am remarcat că are abilități de comunicare excelente.

A fost admis în programul de intership alături de numai alți trei studenți și a petrecut câteva săptămâni în departamentul de marketing pe care îl coordonam. Dintre toți, la David am remarcat imediat curiozitatea care îi lumina ochii și ușurința cu care se conecta cu ceilalți oameni.

Normele sociale legate de senioritate, ierarhie și rol în companie nu aveau ”calitatea” de a-l timora sau opri din explorare. David mergea cu mare încredere în sine și bătea la ușa directorilor cerându-le un pic din timpul lor pentru a-i spune mai multe despre ceea ce fac ei ca lideri de business.

Am ținut legătura, așa cum am făcut cu mulți dintre studenții pe care i-am avut în practică în departamentul de marketing, de-a lungul anilor.

La numai trei ani de la stagiul de internship, David îmi devenea coleg, ca angajat în echipa de Business Development a unui departament important din companie. ”I se potrivește foarte bine rolul acesta”, mi-am spus când am aflat vestea.

Ei bine, adevărata poveste abia acum începe. După circa doi ani, David îmi spune că vrea să aplice pentru rolul de coordonator regional al activității de business development pe 21 de țări. Nu cred că avea încă 25 de ani, dar reperele acestea legate de vârstă, vechime sau rol nu păreau să îl limiteze.

David și-a structurat o propunere de valoare și o viziune pentru noul rol de coordonator regional pe care a expus-o în multele interviuri pe care le-a avut cu tot felul de directori cu zeci de ani de business și experiență în companie. A abordat toate discuțiile cu competență, claritate, cu încredere în el, cu autenticitate și a primit postul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •