Diferențe la nivel decizional, în companiile din România

sunt lideri care iau decizii la nivel strategic si manageri care iau decizii la nivel operational.

În studiul Evoluția afacerilor în 2018 realizat de către compania de consultanță Valoria, apar diferențe atunci când cei din top managementul și cei din middle management sunt întrebați în legătură cu estimarea cifrei de afaceri, profitului, investițiilor, numărului de angajați sau salariilor pentru următorul an. În cadrul unei companii, sunt lideri care iau decizii la nivel strategic și manageri care iau decizii la nivel operațional. Punctele lor de vedere sunt de multe ori convergente, dar uneori pot să difere cu privire la evoluția companiei. Vă prezentăm în continuare rezultatele obținute.

Doar 11% dintre top manageri prevăd o creștere a cifrei de afaceri cu 10%-20% în 2018

Top managementul companiilor respondente pare să fie mai rezervat decât middle managementul. Doar 7% dintre top manageri spun că cifra de afaceri a companiei va crește cu peste 30% în timp 9% dintre middle manageri spun acest lucru. Diferența este și mai mare pe intervalul de creștere +10% – +20% acolo unde numai 11% dintre top manageri văd această creștere a cifrei de afaceri în timp ce 21% din middle managerii văd la fel. Opiniile celor două categorii de management sunt relativ similare pe intervalul +5% – +10% de creștere a cifrei de afaceri, top management (31%) vs middle management (30%).

Așteptările privid creșterea profitului sunt asemănătoare la top și middle management

În ce privește profitul, top managementul și middle managementul au aproximativ aceeași părere. Singurele două diferențe notabile se referă la creșterea profitului pe intervalul  +10% – +20%, top management 11% vs middle management 17% și așteptarea că profitul va stagna pentru 10% dintre top top manageri și 6% dintre middle manageri. Pesimismul scăderii profitului este împărtășit în mod egal de top și middle managementin jurul valorii de 13%.

De același autor: Ce industrii vor crește în 2018?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •