În 5 cuvinte, Oprah explică de ce unii oameni obţin succes peste așteptări

In 5 cuvinte, Oprah explica de ce unii oameni obtin succes peste asteptari. 1

Iată de ce oamenii de la care te aștepți cel mai puțin ajung uneori să aibă mai mult succes decât tine.
Se întâmplă tot timpul. Te uiţi pe LinkedIn, pe Facebook sau pe o altă reţea de socializare și vezi anunțul că un cunoscut tocmai și-a schimbat locul de muncă, a fost promovat, și-a vândut compania etc. Pentru început, te gândești că trebuie să fie o situaţie de tipul „locul potrivit, momentul potrivit”. Dar atunci îţi amintești că nu este prima dată când acesta a comunicat o reușită. Te gândești în sinea ta: „Nu înțeleg, nu a fost atât de inteligent la școală, iar personalitatea sa nu a fost deosebită. Ce face acesta și eu nu fac?”

Prietenul tău de succes gândește diferit faţă de tine
Oprah Winfrey explică această situație astfel: „Tu devii ceea ce crezi, nu ceea ce gândești sau ceea ce vrei.”

Primele cinci cuvinte spun totul. Știi toți acei oameni pe care îi vezi făcând lucrurile să se întâmple de la sine? Mai ales cei despre care crezi în secret că ești mai inteligent și mai talentat decât ei? Aceștia au crezut cu adevărat că ar putea să facă ceva. Ei nu și-au lăsat gândirea negativă să planteze prea multă îndoială în mintea lor, astfel încât aceasta să îi împiedice să acționeze. În plus, au crezut suficient pentru a se ridica după fiecare greșeală sau înfrângere și au continuat să meargă înainte până au obținut rezultate. Dar, cel mai important, ei au privit, de asemenea, aceste provocări în mod diferit. Iată cum …

Energia curge unde se îndreaptă atenţia
Când îţi concentrezi atenția asupra tuturor lucrurilor pe care nu le poți face (adică ceea ce crezi că te va reține), pierzi cantitatea finită de energie pe care o ai în lupta cu negativitatea. Cei care ating un nivel ridicat de succes își antrenează atenția pentru a se concentra asupra soluțiilor, a posibilităților și a aspectelor pozitive ale situației lor.

Numai așa își pot păstra credința în sine. Nu îţi sugerez să ignori problemele și să aplici un zâmbet fals. Te încurajez să dezvolți obiceiul de a-ţi folosi atenția cu înţelepciune, abordând fiecare provocare ca pe o oportunitate. Pur și simplu prin regândirea modului în care vezi o situație te poate ajuta din a nu-ţi mai împrăștia energia.

Iar Oprah nu este singura persoana care înțelege acest lucru. Întreabă-i pe toți oamenii pe care îi cunoști și care își ating obiectivele și îţi vor spune că trebuie să înveți să-ţi îndrepţi atenția spre a rămâne concentrat pe pozitiv. Este un obicei care trebuie construit și întărit – la fel ca un mușchi.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Iată cum reușesc oamenii extrem de eficienți să elimine drama din viaţa lor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •