10 sfaturi utile pentru cei ce încă se pregătesc să-și creeze obiectivele pentru noul an

10 sfaturi utile pentru cei ce inca se pregatesc sa-si creeze obiectivele pentru noul an

Chiar dacă prima săptămână din 2019 te-a prins fără o listă clară de obiective pentru noul an, nu este niciodată prea târziu pentru a le identifica și a face tot posibilul pentru a le atinge. Așadar, poţi începe să te gândești intens la ceea ce îţi dorești, poate vrei să slăbești sau să ţii un jurnal, sau poate chiar să începi să practici meditația. Sau, poate că vei merge în sfârșit la actualul tău loc de muncă și vei începe să îţi atingi toate obiectivele din carieră.

Oricare ar fi aspirațiile tale pentru noul an, adevărul este că mulţi dintre noi nu vor realiza nici jumătate din ceea ce și-au propus. De fapt, doar 9,2% dintre noi reușesc să-și atingă obiectivele și să-și schimbe obiceiurile.

Așadar, înainte de a te încărca cu presiunea unor noi sarcini, ia în considerare cele 10 sfaturi de mai jos. Acestea te vor ajuta să ai un proces corect de gândire, astfel încât să îţi poți atinge obiectivele cu mai puțină greutate.

1. Schimbarea comportamentului este dificilă, așadar începe cu pași mici.
Începe cu maxim 1 sau 2 obiective. Dacă vei încerca să faci prea multe lucruri deodată te vei simţi copleșit și vei reveni înapoi la vechile tale obiceiuri.

2. Majoritatea obiectivelor pentru noul an nu sunt îndeplinite. Iată de ce:
Potrivit unui studiu publicat în Buletinul de personalitate și psihologie socială, atât bucuria, cât și semnificația sunt esențiale în ceea ce privește respectarea planurilor. Așadar, dacă vedem rezultate imediate, suntem mai predispuși să ne menținem obiceiul. Un alt studiu publicat în Jurnalul de Știință și Natură sugerează că problema vine din lupta noastră interioară între a face ceea ce vrem să facem și a face ceea ce ar trebui să facem. De exemplu, dacă ai putea să te oprești din a te gândi prea mult la cât de obositor va fi tot drumul, ai avea mai multe șanse să ajungi la final cu obiectivul atins.

3. Atunci când te gândești să faci o mare schimbare, creează un plan detaliat care să încorporeze noile obiceiuri de bază pe care trebuie să le adopți.
Pe lângă asumarea unui angajament, este important să înțelegi ce presupune noul stil de viață și trăsăturile comportamentale pe care va trebui să le încorporezi pentru a atinge acel obiectiv. Fă-ţi o listă cu tot ceea ce crezi că ai avea nevoie … de la răbdare și până la a te culca mai devreme pentru a te trezi devreme.

Citește și Cum să găsești mai mult timp pentru a face tot ce îţi dorești

  •  
  •  
  •  
  •  
  •