Cum pot progresa talentele care „zboară” sub radar

Cum pot progresa talentele care zboara sub radar

Pe lângă faptul că vorbește în cartea sa despre autoamăgirea noastră în privința talentului, Tomas Chamorro-Premuzic are de oferit câteva lecții și pentru persoanele talentate, care ar putea simți că nu sunt pe deplin solicitate în poziția actuală, de către compania lor actuală. Unii ar vrea să accepte o provocare mai mare, dar știu că asta ar însemna să își asume un risc mare sau, poate, nu este cea mai bună alegere pentru ei pe termen lung.

El crede că pentru persoanele care sunt cu adevărat talentate vor exista mereu oportunități în afara postului actual. Chamorro-Premuzic spune că, în realitate, marea majoritate a oamenilor tergiversează prea mult timp până să se mute la un alt loc de muncă. Oamenii vor face față sau vor tolera un loc de muncă toxic pentru o perioadă mult mai lungă decât tolerează o relație proastă, de exemplu. Și consideră că nu ar trebui să fie așa, pentru că, de fapt este mai ușor să găsești un job mai bun decât o relație.

Ei încearcă să îi ajute pe acești angajați prin educarea factorilor de decizie cu privire la importanța identificării oamenilor cu talente. Mai exact, învață cum să aibă grijă de ei, să-i implice și să încerce să-i rețină. Dar crede că este posibil să dureze prea mult până ca acest lucru să se întâmple.

Pe termen scurt, Tomas Chamorro-Premuzic are un sfat care ar putea părea oarecum neetic, însă nu vede alte soluții, având în vedere că, în majoritatea organizațiilor, oamenii sunt, de obicei, recompensați atunci când se auto-promovează.  El sugerează indivizilor care ar putea fi talentați, dar zboară sub radar, să se implice într-un fel de politicianism și manevre politice.

Războiul pentru talente poate fi terminat prin recrutarea, dezvoltarea și implicarea mai bună a angajaților, colectarea de date și luarea mai multor decizii bazate pe date în ceea ce privește potențialul și performanța. El spune că managementul talentului este o profesie relativ nouă și crede că tot ce este în managementul talentului, acum, este că se vorbește despre dovezi bazate pe practici de management sau HR. Însă consideră că există foarte multe lucruri subiective legate de aceste practici. În opinia lui, acestea se bazează, mai degrabă, pe mitologie decât pe fapte și sunt foarte intuitive.

Foto: 3dman_eu / pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •