Opt calități pe care le au cei mai de succes oameni din lume

Opt calitati pe care le au cei mai de succes oameni din lume

Calea fiecăruia este unică, dar toți au anumite calități în comun. Pentru cartea sa ”The 8 Traits Successful People Have in Common: 8 to Be Great”, Richard St. John a realizat mai mult de 500 de interviuri cu cei puternici ai lumii, de la Bill Gates și Richard Branson la Martha Stewart și Ben Cohen. 

St. John a analizat toate interviurile și a creat o bază de date care include mai mult de 300 de factori care pot influența potențialul succes al unei persoane. Dintre toate cele 300 de factori, el a delimitat opt calități care îi leagă pe toți acești oameni. El le-a numit „opt calități pentru succes”, pentru că acestea „te pot face grozav în orice domeniu de activitate”. În acest articol vom analiza aceste opt calități.

Opt calitati pe care le au cei mai de succes oameni din lume

Sursă: www.richardstjohn.com

1. Oamenii de succes sunt pasionați de afacerea lor

Această caracteristică se află în fruntea listei, deoarece, potrivit autorului, „dacă îți place ceea ce faci, atunci va fi mult mai ușor să dezvolți și celelalte șapte calități”.

St. John scrie că oamenii sunt împărțiți în două categorii: workaholici și rătăcitori. Workaholicii știu încă din copilărie ce își doresc și ar putea încerca să-și atingă scopul de-a lungul întregii vieți. Aceasta este, de exemplu, povestea de succes a lui Tiger Woods.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt rătăcitori. Ei nu știu ce vor, de aceea trebuie să înțeleagă asta pe parcurs.

 

Pentru a afla dacă ți-ai găsit predestinarea, trebuie să îți pui o întrebare simplă: „Ai face asta gratuit?”. Dacă răspunsul este da, atunci este evident că te regăsești în acea activitate.

„Fă ceea ce îți dorrești și urmează-ți inima, nu portofelul. Mai devreme sau mai târziu, portofelul se va umple de la sine”, scrie St. John.