My HR Lab: Munca remote și programul flexibil, beneficiile care atrag cel mai des interesul candidaților

My HR Lab: Munca remote si programul flexibil, beneficiile care atrag cel mai des interesul candidatilor

În perioada noiembrie – decembrie 2019, compania My HR Lab a derulat în mediul online chestionarul intitulat “Munca remote și programul flexibil”, la care au răspuns peste 100 de profesioniști implicați în procesele de resurse umane din România.

Indiferent de industria în care sunt activi, oamenii de resurse umane consideră că este important ca o companie să ofere angajaților posibilitatea de a lucra remote și/ sau de a avea un program flexibil, iar principalele motive sunt:
work – life balance;
creșterea perfomanței și a productivității;
încurajează autonomia;
compania se adaptează cerințelor și nevoilor candidaților.

Beatrice Galațanu – Owner & Trainer My HR Lab: “Profesioniștii din domeniul HR sunt cei mai în măsură să cunoască care sunt beneficiile care îi determină pe candidați să accepte ofertele de muncă ale companiilor, iar noi ne-am dorit să știm dacă munca remote și programul flexibil sunt mai atractive în comparație cu alte beneficii. Astfel, marea majoritate a oamenilor de resurse umane consideră că munca remote și programul flexibil atrag cel mai des interesul candidaților.”

Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru productivitatea echipelor de la distanță

Întrebați dacă organizația în care lucrează oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote, 70% dintre respondenți au raspuns afirmativ. Dintre companiile reprezentate, 31% oferă angajaților 1 – 2 zile de muncă remote pe lună, în timp ce în 24% angajatii pot lucra remote 1 – 2 zile pe saptamâna. Procentul organizațiilor în care angajații pot lucra remote oricând este de doar 15% și în general sunt organizații active în domeniile IT&C și serviciilor profesionale.

În ceea ce privește programul orelor de muncă, 78% dintre companii oferă flexibilitate, în timp ce pentru 16% programul de muncă flexibil nu este un obiectiv.

Pentru oamenii de resurse umane, implementarea muncii remote și a unui program de lucru flexibil implică provocări. 60% dintre respondenți consideră că reprezintă o provocare introducerea acestor beneficia în pachetul de compensații și beneficia oferit angajaților. Printre principalele motive se regăsesc:
evidența orelor lucrate;
protecția muncii;
evaluarea angajaților;
legislația în vigoare;
convingerea managementului.

Chestionarul “Munca remote și programul flexibil” a fost promovat în perioada noiembrie – decembrie 2019 pe site-ul My HR Lab si pe paginile MY HR Lab de Facebook, LinkedIn și Instagram. Au răspuns întrebarilor un număr de 103 profesioniști implicați în procesele de resurse umane.

Citește și: Angajații români lucrează remote cel puțin 4 zile pe lună

Dintre aceștia, 45% lucrează în IT&C, 20% sunt angajați în companii active în domeniul serviciilor profesionale, 12% în producție, 9% în retail, 5% în sectorul financiar, 4% lucrează în companii din domeniul construcții, în timp ce 6% lucrează în industrii precum: BPO, farma sau logistică. În ceea ce privește tipul companiei, 59% lucrează în multinaționale, 28% în companii locale și 10% în companii mixte.