Studiul Consumer Report, ediţia pentru 2016

Starcom MediaVest Group lanseaza cea de-a treia editie a Consumer Report, enciclopedia anuala care urmareste facilitarea intelegerii consumatorilor romani.

Starcom MediaVest Group lansează cea de-a treia ediţie a Consumer Report, enciclopedia anuală care urmăreşte facilitarea înţelegerii consumatorilor români, oferind informaţii cu privire la capitole importante, precum: Technology Usage, Content & Entertainment, Brands & Shopping şi Trends in action. Raportul complet poate fi descărcat de AICI.

Studiul se conturează în jurul celor patru categorii de public, împărţiţi în funcţie de etapa de viaţă care îi defineşte: Families with kids / Familii cu copii (ai căror copii au vârsta până în 14 ani), Teens / Adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani), Single Youth / Tineri singuri (cu vârsta între 18 şi 34 de ani, necăsătoriţi) şi Families without kids / Familii fără copii (cupluri preponderent cu vârste de peste 45 de ani, care nu au copii sau nu mai locuiesc împreună cu copiii).

Raportul complet oferă informaţii relevante despre modul în care fiecare dintre aceste categorii utilizează tehnologia, despre consumul de media, cu accent pe conţinutul consumat în mediul online, comparativ cu cel consumat în offline şi predispoziţia lor de accesare a ofertelor promoţionale. Studiul conţine, de asemenea, o secţiune de Case Studies, care prezintă modul în care date din raport pot fi valorificate în comunicarea cu fiecare dintre segmentele de consumatori analizate.

Technology Usage

În rândul tuturor celor patru categorii de public analizate, sunt mai mulţi deţinători de smartphones faţă de anul trecut, acesta devenind principalul device prezent în viaţa consumatorilor, după televizor. Folosirea pe scară mai largă a smartphone-ului a dus la scăderea nevoii de a deţine camere photo sau video, contribuind în acelaşi timp la intensificarea comportamentului de „mobile gaming:, social networking şi la generarea de conţinut în mediul online.

Conectarea la internet se face din ce în ce mai mult de pe device-uri mobile: deţinerea unui computer personal scade în defavoarea folosirii intense a tabletelor, laptopurilor şi, desigur, a smartphone-ului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •