Adevărul despre managerii mileniali

Adevarul despre managerii mileniali

Cele mai bătrâni mileniali au acum vârsta de 30 de ani, iar mulţi dintre ei conduc companii. Publicaţiile online Inc, Fast Company și Muse, au organizat un studiu în rândul a 155 de manageri mileniali pentru a vedea cum conduc, ce prețuiesc și cum intenționează să modeleze viitorul afacerilor.

Prioritățile menţionate de aceștia sunt extrem de umane: crearea unei culturi de muncă pozitive, construirea unor relații puternice (în persoană, nu prin aplicații) și grija faţă de oameni cu totul, nu doar de ei ca angajaţi. Și, spre deosebire de cei din generaţia baby-boomers și generaţia X, ei sunt optimiști în privința celor care îi vor înlocui. Așa cum prezice Elena Valentine, co-fondator și CEO al companiei Skill Scout: „Am o bănuială de generaţia Z va avea un impact și mai mare”.

„Avem o singură încercare de a lăsa o moștenire pe această planetă. Antreprenoriatul ne oferă cea mai mare șansă de a face schimbări.” Matt Wilson, co-fondator și CEO al Under30Experiences, o companie de turism pentru tineri.

Susţin un management diferit
Pe măsură ce această generație ajunge în poziiţii de conducere, se confruntă cu găsirea celei mai bune metode de a aborda sarcina delicată de a gestiona subordonații mai învârstă. „Mulți dintre colegii cu care am avut probleme în alte companii nu au fost doar mai învârstă decât mine, aceștia au fost bărbaţi, au avut o educație superioară sau mai mulți ani în industrie. Atitudinea generală a fost: „Nu ai lucrat destul de mult pentru a avea poziţia asta”, pentru că eram mai tânără, mai puțin educată sau „angajată din motive de diversitate” și, prin urmare, nu îmi meritam rolul”. Ashley Marie Mireles, manager de vânzări la Familius, editor independent de cărți din California.

„Este important să le măsurați nivelul de confort în timpul procesului de angajare, astfel încât să evitaţi problemele viitoare. Dacă simt disconfort din partea lor, întreb în mod direct dacă au experiență de lucru cu persoane mai tinere sau cum cred că s-ar adapta în acest tip de structură „. Jesse Kaplan, fondator și CEO al Parcel, serviciu de livrare achiziționat anul trecut de Walmart.

Citește și 1 din 5 angajați români crede că lucrează în domeniul nepotrivit și își dorește o reconversie profesională