Lasă-te criticat, dacă vrei să fii mai bun

Critica nu este ușor de acceptat. Chiar și atunci când știi că este esențială în dezvoltarea ta și ai încredere că persoana care te critică vrea ca tu să reușești, se pot activa anumiți declanșatori psihologici: poți să crezi că ești judecat greșit, că nu ești folosit cum ar trebui sau chiar amenințat, câteodată.

Potrivit Harvard Business Review, progresul tău depinde de abilitatea de a extrage din critică ceea ce te interesează, în ciuda răspunsurilor pe care le-ai da în mod natural și în ciuda bunăvoinței de care dai dovadă ca să primești și mai multe sfaturi, consiliere și antrenament din partea șefilor, colegilor și a subordonaților.

Ei pot fi bine sau rău intenționați când îți furnizează feedback-ul de care ai nevoie sau poate că nu au îndeajuns de mult timp la dispoziție. Dar tu ești cel mai important factor în dezvoltarea ta. Dacă ești determinat să înveți ceva din orice feedback pe care îl primești, nimeni nu te poate opri să te dezvolți așa cum îți dorești.

Dar, ca să ajungi să adaugi mereu câte o nouă piesă în puzzle-ul dezvoltării tale profesionale și nu numai, trebuie să înveți să accepți critica. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste primele reacții pe care le ai atunci când ești criticat și să ajungi la nivelul de acceptare.

1. Trebuie să-ți cunoști pornirile

Cum toată viața ai primit feedback-uri, modul în care reacționezi nu are cum să te surprindă. Ce faci când ești criticat? Te aperi și spui că, de fapt, impresia este una greșită? Te cerți pentru că metoda de livrare nu a fost cea mai fericită? Ripostezi? Zâmbești la exterior și clocotești în interior? Mai ai puțin și începi să plângi sau ești plin de indignare justificată?

Și ce rol joacă trecerea timpului? Pe moment, când primești feedback-ul, ai tendința să-l respingi, după care, odată cu trecerea cu timpului, faci un pas înapoi și-l iei în considerare? Sau poate că, în momentul în care primești feedback-ul, îl accepți, dar, după un timp, decizi că nu stă în picioare? Sau poate că, din punct de vedere intelectual, ești de acord cu feedback-ul, dar ți-e greu să-l pui în practică și să-ți schimbi comportamentul?

Indiferent cum reacționezi, faptul că știi și ești conștient de cum reacționezi este deja un pas înainte în a-ți însuși criticile. Dacă tot ai făcut niște greșeli, de ce să nu înveți din ele?

2. Nu contează cine te critică, ci ce spune

Trebuie să faci o distincție clară între cine face critica și ceea ce spune. Dacă este cumva o persoană pe care nu prea o ai la suflet, asta nu înseamnă că feedback-ul acestei persoane nu poate să fie util. Dacă spune ceva înțelept, nu contează cine este mesagerul.

Realitatea ne spune că, de fapt, contează. Când vine vorba despre cineva cu care ai o relație, procesul de învățare din critică este scurtcircuitat. Ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să ai grijă să separi mesajul de mesager și apoi să te raportezi diferit atât la mesaj, cât și la mesager.

3. Evaluarea și antrenarea

Unele impresii despre performanța ta pot ține de evaluare, iar altele de consiliere și antrenament: ce anume poți să schimbi în așa fel încât rezultatele pe care le ai să fie mai bune. Cu toții avem nevoie de amândouă. Evaluarea te ajută să știi la ce nivel te afli, la ce să te aștepți și la ce se așteaptă oamenii de la tine. Antrenamentul pentru succes te ajută să înveți, să progresezi și te ajută să fii jucător la un nivel superior.

4. Analizează feedback-ul

Uneori, nu este clar imediat dacă feedback-ul este valid și util. Așadar, înainte să accepți sau să respingi o idee, analizeaz-o. Doar așa o poți înțelege mai bine. Cu cât mesajul este mai clar, cu atât vei înțelege mai bine cum să-l folosești în propriul tău interes.

5. Cere doar un singur lucru

Este mai puțin probabil ca feedback-ul să activeze un declanșator emoțional atunci când îl soliciți și îl dirijezi. Așadar, nu aștepta sfârșitul de an ca să afli impresii. Găsește oportunități în așa fel încât să știi ce cred oamenii despre tine și despre ceea faci pe tot parcursul anului.

Pe de altă parte, ai grijă să nu atragi critica printr-un mod agresiv de a cere o impresie: „Aveți vreun feedback pentru mine”?. Ca lucrurile să fie mai ușor de gestionat, întreabă-ți șeful, un coleg sau pe altcineva cu care lucrezi care ar fi factorul care te reține să fii mai bun decât ești. Așa, vei avea parte de informații concrete în legătură cu ceea ce trebuie să schimbi la tine.

Cercetări făcute pe acest subiect au scos la iveală că cei care cer în mod explicit să fie evaluați au parte de o performanță mult mai bună după aceea. De ce? Motivul este simplu: cineva care caută să fie mai bun în ceea ce face are mai multe șanse să ia de bun ceea ce i se spune și să facă în așa fel încât să pună în practică ceea ce a aflat.

6. Implică-te în mici experimente

După ce ai solicitat feedback și după ce ai înțeles impresiile care ți-au fost comunicate, poate că încă ai probleme în a discerne care sfat te va ajuta și care nu. Cel mai bine este să le încerci și să vezi ce se întâmplă. La urma urmei, oamenii sunt cei care dau sens ideilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •