Crearea unui logo poate fi una dintre cele mai distractive și presante etape din acțiunea de branding sau rebranding al unei companii. Logo-ul este primul lucru pe care oamenii îl observă și nu există nicio îndoială că brandul va fi apreciat în funcție de acesta.
Cu puțin timp în urmă, am publicat un articol în care vorbeam cu Eliza Rogalski, Founding Partner, Rogalski Damaschin Public Relations, și spunea că o companie are nevoie de o actualizare identitară atunci când un candidat îți spune la interviu că te asociază, mai degrabă, cu generația părinților lui decât cu cea a colegilor săi de școală.
În același context, Mihaela Tudor, Owner și PR & Personal Branding Executive la Tudor Communication, afirma că rebrandingul este o dovadă de maturitate și respect pentru consumatori. În opinia sa, alegerea între branding și rebranding este o decizie strategică de business și trebuie să fie gândită pentru fiecare companie în parte.
Dacă vorbim despre branding, este important să vă asigurați că ați dezvoltat strategia de brand înainte de a începe procesul de creare a unui logo, deoarece acesta este ca o mică reclamă pentru compania voastră. Fără o strategie deja existentă în spate, un logo poate transmite mesajul greșit.
Decizia de „schimbare la față” este una importantă și uneori vitală pentru ca o companie să supraviețuiască. Alteori, aceasta poate fi o greșeală pe care consumatorii să o taxeze, așa cum s-a văzut din reacția fanilor după ce Formula 1 și-a schimbat logo-ul pentru prima dată în 23 de ani, spre sfârșitul anului 2017.
Așadar, cum ar trebui să arate un logo? Ar trebui să fie atrăgător, atemporal și simplu, se arată într-un infographic realizat de către Company Folders, care se ocupă de imprimare și design. Infographicul analizează diferite elemente ale unui logo și modalități de utilizare al acestuia pentru a transmite corect mesajul unui brand.
De exemplu, grafica accentuează modul în care fonturile pot genera anumite emoții. De asemenea, scoate în evidență modul în care unele branduri utilizează, în mod creativ, spațiul negativ pentru a adăuga elemente suplimentare în logo-urile lor (cum ar fi săgeata ascunsă în logo-ul FedEx).
Aproape fiecare aspect al unui logo (inclusiv culoarea, fontul și forma) poate evoca emoții din partea potențialilor clienți. De aceea, este important să vă cercetați publicul în prealabil, pentru a vedea ce semnifică pentru el fiecare element al logo-ului vostru.
Puteți începe această cercetare chiar acum, consultând informațiile complete de mai jos:
Citește și: Un logo potrivit sau cheia către succes
Citește și: Cât de mult definesc culorile un logo?
Foto: dinarpoz / pixabay.com