Cum să-ți stabilești prioritățile de buget pentru marketingul digital în 2020

Tendinte in marketingul digital pentru 2020

Înainte de sfârșitul anului, ar trebui să îți iei timp pentru a stabili prioritățile strategiei de marketing digital pentru 2020. Deoarece 2019 se apropie de sfârșit, proprietarii de afaceri se pregătesc pentru tsunami-ul de vânzări care va urma mai mult ca sigur. Cu toate acestea, în toată agitația de sărbătorilor, retailerii trebuie să își facă timp și pentru a-și stabili bugetul de marketing digital pentru 2020.

Citește și: Cum a redefinit știinţa, marketingul și recrutarea prin social media

În ultimul trimestru al anului, echipele de marketing generează noi strategii și tactici pentru a ajunge la consumatori. Aceste planuri acționează ca o foaie de parcurs pentru a genera viziunea unui retailer pentru obiectivele ce trebuie atinse. Acestea fiind spuse, perspectivele unui brand trebuie să fie înrădăcinate în raționamente solide care provin din date concrete, menite să îi ajute pe proprietarii de afaceri să înțeleagă cum să obțină cele mai bune rezultate de la inițiativele sale de marketing, scrie business.com.

Prin urmare, comercianții trebuie să exploreze strategiile care le-au adus conversiile în 2019. Pentru a obține informații adecvate cu privire la aceste valori și comportamente, astfel încât să elaboreze un buget de marketing digital prioritizat în mod corespunzător pentru anul următor, comercianții de retail trebuie să înceapă eforturile de analiză analizând sursele lor de trafic.

Stabilirea surselor de trafic profitabile

Majoritatea site-urilor web primesc trafic dintr-o multitudine de surse, deoarece consumatorii au un număr tot mai mare de canale prin care pot accesa un site. Din fericire, comercianții cu amănuntul pot utiliza Google Analytics pentru a stabili cum au ajuns consumatorii pe anumite pagini. Unele dintre sursele diferite de trafic pe care le-ar putea vedea vânzătorii includ:

 • Trafic organic: trafic derivat din motoarele de căutare precum Google și Bing.
 • Trafic de trimitere: trafic care este condus de surse din afara motoarelor de căutare, cum ar fi un link de pe un alt site web.
 • Trafic social media: utilizatori care au venit de pe platforme precum Facebook, Instagram, Twitter și altele.
 • Trafic de căutare plătit: trafic generat de utilizatorii care au făcut clic pe anunțurile plasate pe motoarele de căutare.
 • Trafic de e-mail: consumatorii care au dat clic pe linkurile prezente în campaniile de marketing prin email.
 • Trafic direct: Cei care au tastat adresa URL a unei companii direct în browserul lor web sau care au făcut clic pe un link salvat.

Citește și: De ce departamentele de marketing nu primesc bugetele dorite

Cum să-ți stabilești prioritățile de buget pentru marketingul digital în 2020

Pentru ca vânzătorii să își vizualizeze sursele de trafic pentru anumite pagini, trebuie să se conecteze la Google Analytics și să acceseze „Comportamentul> Conținutul site-ului”. De acolo, proprietarii de site-uri pot selecta dacă ar dori să vizualizeze surse de trafic pentru toate paginile magazinului, sau pentru cele specifice, cum ar fi paginile de destinație sau paginile de ieșire. După ce selectează paginile dorite, navigghează la „Dimensiunea secundară> Achiziție> Sursa / Mediu”. Făcând acest lucru, va apărea o listă a paginilor selectate, alături de sursele de trafic, cum ar fi locurile în care utilizatorii au fost înainte de a face clic pe o anumită pagină.

De aici, comercianții vor dori să creeze un segment avansat pentru a obține o vizualizare mai cuprinzătoare și detaliată a statisticilor de trafic pentru pagini specifice. În timp ce defalcarea inițială a traficului Google Analytics este utilă, aceasta oferă doar o imagine de ansamblu colectivă a tuturor surselor de trafic. Prin crearea unui segment, retailerii pot împărți sursele de trafic la un nivel mai complex, obținând astfel informații directe asupra vizitatorilor.

Obținând informații detaliate despre canalele care au declanșat cu succes clicurile, comercianții cu amănuntul obțin o înțelegere a portalurilor care sunt cele mai influente pentru brandul lor, ghidând astfel eforturile de bugetare. Cu toate acestea, este de înțeles că unii comercianți cu amănuntul nu au timp sau suficientă înțelegere a instrumentului Google Analitycs pentru a interpreta corect aceste date. Într-o astfel de situație, este recomandată asocierea cu o agenție de marketing de comerț electronic pentru a ajuta la extragerea unor informații de ajutor pentru împărțirea bugetului.

Citește și: Moduri prin care echipa ta de marketing poate fi mai eficientă decât o agenție

După ce a stabilit de unde provine traficul, este timpul ca retailerii să afle cine îi vizitează exact site-urile.

Descoperirea demografiei publicului

Succesul oricărei campanii de marketing se bazează pe o înțelegere profundă privind componența publicului unei mărci. Cert este că fără o cunoaștere detaliată și pătrunzătoare asupra publicului, banii alocați marketingului sunt aproape sigur cheltuiți pentru consumatorii neinteresați, irelevanți, care nu vor produce conversii niciodată.

Prin urmare, vânzătorii trebuie să utilizeze datele puse la dispoziția lor pentru a descoperi demografia exactă care determină creșterea afacerii. Cu toate acestea, înainte de a putea accesa aceste informații despre tipurile de persoane care vizitează un site, vânzătorii trebuie să activeze rapoartele demografice și de interese din Google Analytics.

După ce acest pas a fost finalizat, comercianții pot accesa datele utilizatorului, cum ar fi:

 • Vârstele vizitatorilor
 • Sexul vizitatorilor
 • Categorii de afinitate care indică interese specifice
 • Alte categorii care expun afinități pentru informații mai detaliate

Citește și: Trei tendințe de marketing pentru generarea cererii în 2019

Pentru a accesa aceste date, accesați „Audiență> Demographics „în Google Analytics. De acolo, prezentarea de ansamblu oferă vânzătorilor o defalcare largă a demografiei vizitatorilor site-ului. Navigarea la secțiunea Vârstă și Gen din conturile Google Analytics permite informații mai detaliate despre comportamentele vizitatorilor site-ului, în raport cu acestea. De exemplu, din aceste pagini, vânzătorii pot identifica ce grupe de vârstă generează cel mai mare venit sau ce gen inițiază cea mai mare parte din câștiguri în noile sesiuni.

Încă o dată, este recomandabil să creăm un segment avansat pentru a descompune datele în mai multe detalii pentru analiza ulterioară. A face acest lucru este esențial, deoarece stabilirea celor mai fervente segmente de audiență ale unei mărci este esențială pentru a da prioritate bugetelor de marketing în anul următor. Cu toate acestea, vânzătorii nu trebuie să studieze doar oamenii și portalurile, deoarece este la fel de vital să analizeze eficacitatea diferitelor tactici de marketing.

Citește și: Principalele 5 tendințe ale anului 2019 în digital marketing

Sursa foto: Unsplash

 • 8
 •  
 •  
 •  
 •