Moduri prin care echipa ta de marketing poate fi mai eficientă decât o agenție

Moduri prin care echipa ta de marketing poate fi mai eficienta decat o agentie

Multe branduri construiesc echipe de marketing intern în loc să apeleze la o agenție – și asta nu doar pentru a economisi bani.

Dacă există o tendință de marketing care majoritatea agențiilor ar dori să dispară, aceasta este migrația continuă a funcțiilor de marketing de la agenții externe către echipele de marketing intern.

De unde a început această tendință? Este ușor să dai vina pe bani; știm că marketingul externalizat este una dintre cele mai mari preocupări din punct de vedere financiar pentru directorii de marketing din întreaga lume. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care brandurile se îndepărtează de agenții și își construiesc echipele interne, scrie business.com

Noile tehnologii extind capacitățile echipelor interne. Echipele interne devin din ce în ce mai viabile din cauza apariției de noi tehnologii de marketing care le permit să reducă costurile (în special în comparație cu costurile de externalizare către o agenție).

Totuși, și alți factori sunt în joc.

Pasiune și control

Calcaiul lui Achile al fiecărei agenții de marketing din afară este incapacitatea sa de a înțelege intuitiv un brand la același nivel ca și angajații mărcii. Aceasta este pur și simplu natura afacerii – este nevoie de timp pentru ca o agenție să afle despre un client nou, să se obișnuiască cu vocea și tendințele brandului și simtă direcția pe care ambasadorii mărcii ar dori să o abordeze.

Citește și: Marketingul prin e-mail. Practici și tehnici pentru o campanie de succes

Diferența dintre brandurile bune și marile branduri se reduce la pasiune și control. Apple a devenit grozav sub Steve Jobs, deoarece a controlat fiecare aspect al mărcii, iar pasiunea pentru el a fost contagioasă atât pentru angajații Apple, cât și pentru clienți. A fost eficient: Apple a crescut în moduri care pur și simplu ar fi fost imposibile fără înțelegerea sa nuanțată și dedicația nesfârșită.

Experiența  îmbunătățită a clienților

Experiența clienților este la fel de vulnerabilă. Clientul va avea o experiență mai bună, dacă de exemplu, interacțiunile sale de social media cu un brand, sunt asigurate de cineva care știe și iubește acel brand și gestionează întreaga experiență socială. O altă realitate tristă este că agențiile adesea vor fi reținute și se vor abține să își asume chiar și cele mai mici riscuri atunci când creează marketing pentru un client. Se vor autocenzura din frica de a pierde un contract. Agențiile vor opta, în general, pentru paritatea – pentru a obține aceleași rezultate sau puțin mai bune – ca mod de a păstra clientul în timp ce își asumă riscuri minime.

Înțelegerea nuanțată pe care o echipă internă o construiește de-a lungul anilor de muncă și experiență le permite să se apropie cât mai mult de marginea permisibilității, fără a trece peste ea. Acest lucru are ca rezultat un brand care arată și se simte mai autentic – o calitate greu de obținut, dar clienții o recunosc când o văd. În plus, echipele interne vor fi întotdeauna mai înclinate să investească în succesul mărcii lor, o extensie naturală și rezultat al înțelegerii lor mai mari a imaginii unei mărci.

Citește și: Patru metode neconvenționale de marketing pentru creșterea afacerii

Unul dintre motivele majore pentru care brandurile au sacrificat aceste avantaje evidente în anii trecuți este simplu: nu numai că a costat mai puțin externalizarea, dar tehnologia de marketing a fost într-un punct în care capabilitățile specializate puteau fi adesea găsite doar la agenții mari, bine finanțate. Pur și simplu controlul nu era posibil în niciun sens realist.

Dar vremurile s-au schimbat. Multe companii cred că au crescut  costurile agențiilor. Potrivit unui studiu recent realizat de Credo, ratele agențiilor sunt în prezent mai mari decât în ​​timpul unui studiu din 2017 pentru toate serviciile, inclusiv marketing digital, SEO, publicitate PPC și Facebook – și sunt în continuă creștere.

Cu modelele de facturare mai puțin transparente ale agențiilor, împreună cu scăderea costurilor și barierele pentru tehnologie, controlul se poate întoarce în sfârșit unde aparține – în mâinile brandurilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •