De ce diversitatea angajaților este importantă pentru compania ta

De ce diversitatea angajatilor este importanta pentru compania ta

Candidații nu mai caută cel mai mare salariu sau cea mai convenabilă oportunitate de angajare – caută să lucreze pentru companii care adoptă diversitatea culturală.

Când vă imaginați angajații ideali, cum arată? Mai multe companii au făcut o prioritate din angajarea unei echipe diverse și construirea unei culturi de companie diversă, astfel încât să își poată atinge obiectivele prin perspective noi.

LinkedIn a constatat că 78% dintre companii acordă prioritate diversității pentru îmbunătățirea culturii, în timp ce 62% fac acest lucru pentru a stimula performanța financiară. Cultura pe care o formezi pentru compania ta determină tipul de oameni care lucrează acolo, cum este viața de zi cu zi la birou și performanța generală a întreprinderii, scrie business.com

Citește și: Cum sărbătorim diversitatea în companii (II)

Glassdoor a constatat că 67% dintre solicitanții de locuri de muncă consideră diversitatea un factor important atunci când iau în considerare companiile și ofertele de locuri de muncă. Candidații nu mai caută cel mai mare salariu sau cea mai convenabilă oportunitate de muncă; în schimb, ei caută să lucreze pentru companii care îmbrățișează diversitatea culturală.

Iată cum îți ajuți compania să atragă și să angajeze o echipă diversă.

Beneficiile diversității pentru compania ta

Imaginează-ți dacă toți cei din compania ta arătau, gândeau și vorbeau la fel și ar fi privit lucrurile la fel. Ar deveni plictisitor destul de repede. Ceea ce face viața interesantă este învățarea de lucruri noi și întâlnirea cu oameni noi, cu puncte de vedere diferite, cu principii diferite și cu gusturi diverse.

Dacă nu ai un grup divers, acest lucru va fi reflectat în fiecare aspect al activității tale. Aproape 80% dintre consumatori spun că experiența clienților este la fel de importantă ca și produsele și serviciile oferite de o companie; prin urmare, este esențial să ai o echipă excepțională care să le poată oferi clienților această experiență.

De ce diversitatea angajaților este importantă pentru compania ta

Încurajarea diversității face loc pentru puncte de vedere diferite și poate duce la descoperiri pentru compania ta. Harvard Business Review raportează că firmele care au îmbrățișat diversitatea au șanse mai mari cu 70% să capteze o nouă piață.

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •