Gestionarea conflictelor: Cum pot managerii să rezolve situațiile dificile

Gestionarea conflictelor: Cum pot managerii sa rezolve situatiile dificile

Stresul, problemele de comunicare, pierderea eficienței, imaginea slabă a companiei, demotivarea, toate sunt motive pentru care există conflicte la locul de muncă. Un conflict între colegi poate compromite rapid colaborarea și rezultatele unei echipe întregi. Depinde de manager să intervină în gestionarea conflictelor.

Gestionarea conflictelor prin confruntarea cu realitatea

Este evident că nimănui nu îi plac conflictele. Un comportament eficient al managerului este să adopte o strategie de evitare imediată a acestora. La primul semn de tensiune, managerul trebuie să intervină pentru a reglementa conflictul potențial. O primă soluție trebuie să fie aceea de a reuni oamenii în cauză și de a-i invita să se exprime, păstrând în același timp o atitudine neutră, ca un observator extern.

Obiectivul este de a reorienta discuția și de a permite echipei sau colaboratorilor în cauză să exprime neînțelegeri și sentimente. Managerul îi poate ajuta cu întrebări precum: „ce te face să crezi asta?” „ce aștepți de la colegul tău?” „ce a făcut ca situația să se deterioreze?”, etc. Acest lucru ajută la rezolvarea neînțelegerilor, care sunt principala sursă de conflicte în afaceri.

Există, de asemenea, instrucțiuni de gestionare a conflictelor, foarte valoroase pentru întâmpina cu calm orice astfel de eveniment, scrie blog-management.fr

Citește și: Conflictul la locul de muncă: este bine să îţi arăţi sentimentele?

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •