Cum să cereți un salariu care să vă convină

Cum sa alegeti o cifra pentru salariu, care sa va convina

Una dintre întrebările pe care le primesc candidații la un interviu de angajare este cea referitoare la așteptările salariale. La căutarea primului loc de muncă, nu mulți se pot lăuda cu un CV bogat în experiență. Iar asta nu prea le permite luxul de a fi pretențioși când vine vorba despre salariu. Alții caută un angajator care să le ofere mai multe avantaje decât aveau la locul de muncă precedent.

Nu există sume standard pentru fiecare funcție, motiv pentru care cererile salariale trebuie să fie undeva la mijloc, într-o zonă echitabilă. Desigur, există un interval specific pentru fiecare sector, dar cifra potrivită depinde de voi. Bossedup.org sugerează câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneți, atunci când decideți asupra unei sume.

Cât aveți nevoie?

Uitați-vă la nevoile voastre. Câți bani trebuie să câștigați pentru a vă acoperi cheltuielile minime obligatorii? Acestea includ chirie, întreținere, transport, telefon, mâncare, igienă, haine, vizite la medic și alte cheltuieli aferente. Cifra finală este importantă, pentru că întotdeauna trebuie să vă asigurați că veți câștiga mai mult decât cheltuiți. Cum nu veți avea aceleași cheltuieli în fiecare lună, puteți analiza ultima jumătate de an, de exemplu, pentru a face o medie lunară. Acest exercițiu vă va lămuri, de asemenea, despre zonele în care ați putea să mai reduceți din bugetul alocat. În plus, există și diverse aplicații mobile care vă ajută să gestionați cheltuielile.

Citește și: Pe ce cheltuie bani oamenii din întreaga lume

Cât de mult vreți?

Acum, că v-ați uitat la cifrele actuale, ar trebui să vă gândiți la ceea ce vă doriți cu adevărat. Care sunt obiectivele voastre? Iar aici aveți libertatea să gândiți măreț. Poate vreți să achitați creditul în cinci ani. Poate vreți să cumpărați o casă. Lista posibilităților continuă.

Care cifră v-ar ajuta să vă atingeți obiectivele? Cât v-ar face să vă simțiți remunerați îndeajuns? Acest număr este foarte important! Ar trebui să vă simțiți mulțumiți cu salariul pe care îl cereți. Dacă sunteți încrezători în ceea ce solicitați, veți fi mai siguri pe voi în timpul procesului de negociere.

Citește și: 7 beneficii pe care angajații voștri le-ar aprecia (mai mult decât o majorare de salariu)

Cât se plătește în acest domeniu?

Mergeți cu tema bine pregătită. Aflați care este salariul tipic pentru rolul pe care vreți să vi-l asumați. Puteți afla asta întrebând persoanele pe care le cunoașteți că lucrează în acest sector sau în organizația care vă interesează. De asemenea, puteți utiliza calculatorul de salarii MyJob, pentru a afla media salariilor în funcție de experiența, orașul și meseria indicată. Aceste informații vă ajută să decideți asupra unui interval în care să vă încadrați cererea, dar și să le folosiți ca argument, care să vă susțină solicitarea. Dacă un potențial angajator e reticent, puteți indica cercetările de piață ca dovadă a ceea ce vi se cuvine.

Citește și: Plan de carieră sau salariu mare: de ce aleg să rămână angajații?

Aceste numere se aliniază?

Urmăriți cât de mult aveți nevoie, cât vă doriți și cât de mult se plătește domeniul respectiv. Cifrele se potrivesc? Sunt măcar în aceeași rază de valori? Analizând aceste numere, veți putea stabili dacă trebuie să cereți mai mult, dacă trebuie să vă reduceți din cheltuieli sau dacă vreți să căutați locuri de muncă mai bine plătite.

Dacă nu reușiți să obțineți suma pe care ați cerut-o, puteți negocia întreg pachetul salarial, având în vedere că există și alte beneficii extra-salariale.

(Foto: Gadini, www.pixabay.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •